poster

Apsurdistan

Apsurdistan (2019)

Documentary | Croatia

Where to watch
Show not available in country
User rating: 5.5/10
(4 votes)

SEASON: 1

EPISODE: 1

SYNOPSIS

Hrvatska je zemlja apsurda. U dokumentarnom serijalu u šest epizoda pratimo razna područja života - administraciju, zdravstvo, lokalnu upravu i samoupravu, propast Slavonije, gospodarstvo, mostogradnju i pitamo se što je pošlo po krivu. Zašto je Apsurdistan postao sinonim za kaos u kojem živimo?
---
Autori serije pozabavili su se golemim birokratskom i administrativnim aparatom, zakonima koje ne razumijemo i koji se preklapaju. Sugovornici koji su i sami zapeli u labirintu birokracije svjedoče o administraciji koja je sama sebi svrhom, o papirologiji koja indirektno potiče klijentelizam "jer uvijek moraš tražiti vezu" da obaviš posao ili središ dokumentaciju... Iako živimo u informatiziranom svijetu, sate, dane, godine provodimo ispred šaltera skupljajući brojne dokumente i pečate, a pitanje od kojeg svi strepimo: "A gdje vam je pečat?" simbolizira svu apsurdnost sustava u kojem živimo.

Photos

ApsurdistanApsurdistanApsurdistanApsurdistanApsurdistanApsurdistanApsurdistan

Reviews


No reviews
RECOMMENDATIONS
  • Police Interceptors (2008)

    image
    Documentary series following the police intercept teams of Great Britain.
  • Show Me Where You Live (2017)

    image
    'Show Me Where You Live (Habiter Le Monde)' is a documentary series that aims to answer the following question: How can human beings claim ownership to a space so...
  • Fashion Magazines

    image
    FashionTV gives you an exclusive look at the photoshoots of magazine editorials from all over the world.
  • Fashion Destination

    image
    A glamorous & entertaining journey into some of the world's exotic and fashionable destinations, with access to some of the best and hottest events, beautiful...
TOP LISTS

TvProfil uses cookies to provide better user experience and functionality of the site. More information about cookies can be found here: privacy policy.