poster

Profesionalci

Profesionalci

Documentary | Serbia

Where to watch
Show not available in country

SYNOPSIS

Rođen je 4. aprila 1923. u Vrbovskom, Hrvatska. Diplomirao je i doktorirao na Građevinskom fakultetru u Beogradu gde je bio redovni profesor od 1966. godine. Jedan je od vodećih svetskih stručnjaka u oblasti projektovanja mostova i lučnih brana.
Njegovi mostovi sa kosim zategama predstavljaju svetsko dostignuće u izgradnji mostova. Najpoznatiji su most na reci Visli u gradu Plocku u Poljskoj i Most slobode u Novom Sadu.
Projektovao i i lučne brane širom sveta. Autor je više stotina naučnih radova. Predsednik SANU bio je od 2003-2015 godine i inostrani član je nekoliko svetskih akademija. Počasni je doktor tehničkog univerziteta u Atini i gostojući profesor na više svetskih univerziteta.
Kao ekspert, bio je konsultant u više međunarodnih projekata. Dobitnih je najviših domaćih i međunarodnih priznanja. U emisiji akademik Hajdin govori o izbeglištvu iz Hrvatske 1941. godine, svojoj karijeri i naučnom radu, graditeljstvu nekada i danas, kako je doživeo rušenje Mosta slobode u Novom Sadu 1999. godine i izgradnji potpuno istog mosta.
Autor emisije Dragan Stanojević

Photos

ProfesionalciProfesionalciProfesionalciProfesionalciProfesionalciProfesionalciProfesionalciProfesionalciProfesionalciProfesionalciProfesionalciProfesionalciProfesionalciProfesionalciProfesionalciProfesionalciProfesionalciProfesionalciProfesionalciProfesionalci

Reviews


No reviews
RECOMMENDATIONS
  • Trucking Hell (2018)

    image
    Following men and women working in the heavy recovery business, as they tackle jack-knifed lorries, crashed HGVs and roadside breakdowns.
  • World's Most Dangerous Roads (2011)

    image
    This special collection features all three seasons of Dangerous Roads. The premise is simple - to drive the world's most extraordinary roads from end to end....
  • Fashion Magazines

    image
    FashionTV gives you an exclusive look at the photoshoots of magazine editorials from all over the world.
  • Fashion Destination

    image
    A glamorous & entertaining journey into some of the world's exotic and fashionable destinations, with access to some of the best and hottest events, beautiful...
TOP LISTS

TvProfil uses cookies to provide better user experience and functionality of the site. More information about cookies can be found here: privacy policy.