poster

CoolTurist

CoolTurist (2018)


Where to watch
Show not available in country

SEASON: 1

EPISODE: 33

SYNOPSIS

Na kultnom mjestu europske prapovijesti, uz pradavno stanište krapinskog pračovjeka, otvoren je novi europski muzej koji će vas svojim multimedijskim sadržajem vratiti u svijet neandertalaca i naše prapočetke. Upravo je multimedija i moderni pristup ono što je ovom muzeju donijelo mnogobrojne nagrade, a kamere Coolturista zavirile su unutar muzeja i otkrile zašto je toliko inovativan.
Novi Muzej krapinskih neandertalaca smješten je u blizini svjetski poznatog nalazišta krapinskih neandertalaca „Hušnjakovo s kojim čini jedinstvenu cjelinu za obilazak. U priči o muzeju Coolturist vam donosi detalje još jedne posebne ture koju možete doživjeti u šumi nekoliko kilometara od muzeja. Neandertalci su magičan i mističan pojam europskoga pračovjeka, jedna od mnogih tajni naših prapočetaka. Tko su bili ti ljudi stariji od 30 ili gotovo 300 tisuća godina? To se vrijeme posebice očitava u hiperrealističkom prikazu rekonstrukcije krapinskoga kamenodobnog staništa.
"Park znanosti" je autorski projekt Luke Vevereca u Mokricama koji na zabavan i interaktivan način znanost približava djeci, ali i njihovim roditeljima. Da znanost ne mora biti teška ili dosadna dokazuju reakcije djece koja park posjećuju i žele mu se vratiti više puta. Park je zamišljen s ciljem da se javne površine oplemene interaktivnim znanstvenim i edukativnim sadržajem namijenjenim svim dobnim skupinama. Sadržaj čine eksponati, od kojih svaki pokazuje i dokazuje zanimljive pojave iz područja fizike, astronomije, geografije i psihologije. Kako prošetati Sunčevim sustavom u samo sat vremena? Je li moguće razgovarati šaptom na 30 metara? Kako odsvirati himnu Europe - u hodu? ... samo su neka od pitanja na koja će sve dobne skupine u igri i na zabavan način pronaći odgovore uz pomoć izvedenih eksponata koje je potrebno pokretati, svirati, mjeriti i osluškivati.
Razgovarali smo s direktorom Heli centra i isprobali nevjerojatan simulator koji pruža 99% stvaran doživljaj upravljanja helikopterom. Simulator je prvih par godina služio isključivo kao mjesto za vježbanje profesionalnim pilotima, a prema riječima zaposlenika, navodno ni njih nije ostavljao ravnodušnima. Od nedavno Heli centar svoj simulator nudi kao turističku turu i posjetiteljima koji nisu profesionalni piloti kako bi doživjeli kako izgleda upravljanje ili vožnja helikopterom. Provjerite zašto je ovakva avantura idealan poklon svim zaljubljenicima u helikoptere ili obožavateljima adrenalinske akcije.

Photos

CoolTuristCoolTuristCoolTuristCoolTuristCoolTuristCoolTuristCoolTuristCoolTuristCoolTuristCoolTuristCoolTuristCoolTuristCoolTuristCoolTuristCoolTurist

Reviews


No reviews
RECOMMENDATIONS
  • Assignment Asia

    image
    Assignment Asia is a current affairs program that takes an in-depth look at stories from all over Asia.
  • The Observers

    image
    We head out to meet FRANCE 24 Observers. They tell us more about the stories they have alerted us to.
  • Wion Dispatch

    image
  • BBC News at One (1986)

    image
    The BBC's lunchtime news bulletin.
TOP LISTS

TvProfil uses cookies to provide better user experience and functionality of the site. More information about cookies can be found here: privacy policy.