poster

CoolTurist

CoolTurist (2018)


Where to watch
Show not available in country

SEASON: 1

EPISODE: 26

SYNOPSIS

Marija Jurić Zagorka i obitelj Zrinski tek su dvije od brojnih povijesnih epizoda kojima se Vrbovčani mogu pohvaliti svojim gostima. Vrbovec je mali grad s puno zanimljivih turističkih destinacija, a da nam neka ne bi pobjegla, najbolje se raspitati na samom izvoru informacija, u tamošnjem Pučkom otvorenom učilištu!
Već 38 godina i to u zadnjem vikendu kolovoza Vrbovec je poprište jednog od najvećih i najpoznatijih kulinarskih druženja na ovim prostorima. Manifestacija ‘Kaj su jeli naši stari’ pravi je turistički mamac zbog kojeg neka drevna i tradicionalna jela i dalje ostaju - u modi! Osamdeset tisuća posjetitelja u samo tri dana - blistava je to statistika sad već kultne manifestacije Kaj su jeli naši stari, koja od 1981. promovira izvorne recepte vrbovečkog kraja.
Glavni gastro doživljaj Vrbovca izgleda skromno, a u sebi krije svo bogatstvo okusa ovoga kraja. Vrbovečka pera ima kultni status, a poput brojnih drugih poznatih delicija, nastala je iz - krajnje potrebe. Danas se uspješno čuva od zaborava i priča priču o jednom davnom načinu života. Profesor Zdravko Benedik brine se da pera ne padne u zaborav, a u tome mu zdušno pomažu i mladi kuhari srednje škole Vrbovec.
Ako u Vrbovcu poželite izvornu domaću glazbu, izbora imate napretek! Veliki broj Vrbovčana, naime, slobodno vrijeme provodi u Kulturno umjetničkom društvu Petar Zrinski ili pak limenoj glazbi, a kako sve to utječe na turističku sliku grada, odlučili smo provjeriti u jednom veselom druženju! Slično je i s vrbovečkom limenom glazbom, koja će uskoro proslaviti sto godina postojanja, uz članove koji pokrivaju doslovno sve dobne skupine.

Photos

CoolTuristCoolTuristCoolTuristCoolTuristCoolTuristCoolTuristCoolTuristCoolTurist

Reviews


No reviews
RECOMMENDATIONS
  • The Observers

    image
    We head out to meet FRANCE 24 Observers. They tell us more about the stories they have alerted us to.
  • Gravitas

    image
  • Wion Dispatch

    image
  • Euronews Now

    image
    The host presents the latest news stories, current events and analyses pertaining to social, political and environmental issues in Europe.
TOP LISTS

TvProfil uses cookies to provide better user experience and functionality of the site. More information about cookies can be found here: privacy policy.