poster

CoolTurist

CoolTurist (2018)


Where to watch
Show not available in country

SEASON: 1

EPISODE: 22

SYNOPSIS

Naša prva destinacija pravi je brend Ivanić Grada i jedan od najvećih turističkih mamaca ovih prostora! Riječ je, naravno, o Bučijadi, koja se ove godine održava po četrnaesti put, ima više od dvije stotine izlagača, a osim jela, izložbi i igraonica, čak su i umjetničke instalacije inspirirane upravo - bučom! Radionice, igraonice, priredbe, koncerti i štandovi prepuni proizvoda od buče samo su dio ponude koja je ove godine, sudeći po reakcijama, bogatija i maštovitija nego ikad.
Sport je u Ivanić Gradu jedna od najvažnijih tema, ali i glavni turistički mamac. Brojni sportski centri privlače amatere, profesionalce i reprezentacije raznih uzrasta, a onda, naravno, i kamere Coolturista! Nakon što svoje tijelo umore nekim od sportova, po pitanju nagrade u obliku odmora posjetitelji ovdje mogu biti prilično kreativni. Zbog naše iduće lokacije i delicija koje smo tamo zatekli turisti su spremni potegnuti na stotine kilometara! Imanje Kezele njeguje seoski turizam i to u sto godina starim drvenim kućicama, a njihova kotlovina ima, najblaže rečeno, kultni status.
Seoski turizam ovdje, naime, blista u punom sjaju - etnografska zbirka, stogodišnje drvene kućice i štala s domaćim životinjama samo su dio ponude za aktivni odmor daleko od gradske vreve. Iduća lokacija mjesto je idilične prirode, dobre energije ali i natjecateljskog duha! Riječ je o bajerima, odnosno, umjetnim jezerima koja za lokalce znače bijeg od bučne svakodnevice, a za turiste pravi mali - skriveni raj. "Ljepota u oku, mir u duši" - tim je riječima fotograf Zdenko Vanjek odlično opisao ribnjake Ivanića koje nazivaju bajerima i pravim ponosom grada. Turisti će ovdje pronaći, kažu nam, puno više od običnog ribolova.

Photos

CoolTuristCoolTuristCoolTuristCoolTuristCoolTuristCoolTuristCoolTuristCoolTuristCoolTuristCoolTuristCoolTuristCoolTuristCoolTuristCoolTuristCoolTurist

Reviews


No reviews
RECOMMENDATIONS
  • Euronews Now

    image
    The host presents the latest news stories, current events and analyses pertaining to social, political and environmental issues in Europe.
  • Across Africa

    image
    A week of political and social events across the African continent: exclusive reports and analysis.
  • Headline News

    image
    Russia Today delivers latest news on current events from around the world.
  • BBC News (1997)

    image
    The BBC's 24 hour news service, also seen overnight on BBC One.
TOP LISTS

TvProfil uses cookies to provide better user experience and functionality of the site. More information about cookies can be found here: privacy policy.