poster

CoolTurist

CoolTurist (2018)


Where to watch
Show not available in country

SEASON: 1

EPISODE: 17

SYNOPSIS

U ovotjednom Coolturistu prisjetit ćemo se brojnih ljetnih avantura. Ovoga ljeta ekipa Coolturista posjetila je Dubrovačke zidine koje je samo lani posjetilo milijun i 200 tisuća ljudi. Riječ je o legendarnim dubrovačkim zidinama, kojima se turisti iz čitavog svijeta dive, ali i postavljaju neka prilično čudna i zabavna pitanja! To je nesumnjivo najpoznatija slika Dubrovnika - 1940 metara zida i milijuni ljudi spremni na gužvu ili napor samo da bi se tamo fotografirali ovdje. Zidine donose zaradu, ali i nevjerojatne priče, i to uglavnom turista koji na njih hodočaste iz udaljenih dijelova svijeta.
Kamenicu nazivaju kraljicom svih školjaka, a u Malostonskom zaljevu uzgaja se još od razdoblja rimske vladavine na ovim prostorima. Prvi pisani dokumenti o izlovu školjaka potječu iz 16. stoljeća, a turisti sve to i još više mogu doznati u zabavnoj, ali i poučnoj turneji! Kamenice su, kažu u Stonu, prilično ozbiljan posao - i ako ih uzgajate, ali ako ih samo jedete. Zato i u uživanju treba biti umjeren i oprezan. Najzrelije i najukusnije su u ožujku, i to za blagdan Sv. Josipa, kad se u restoranima Stona i Malog Stona organizira i gastro manifestacija - fešta od kamenica!

Photos

CoolTuristCoolTuristCoolTuristCoolTuristCoolTuristCoolTuristCoolTuristCoolTuristCoolTuristCoolTuristCoolTuristCoolTuristCoolTuristCoolTuristCoolTurist

Reviews


No reviews
RECOMMENDATIONS
  • CNN Newsroom (1989)

    image
    Newsroom is the longest-running show on CNN. It airs twice on weekdays and throughout the day on Saturdays and Sundays.
  • Africa Live

    image
    Africa Live is a news program that focuses on African issues and issues related to this diverse continent. CGTN's Nairobi-based broadcast center produces Africa...
  • Wion Traveller

    image
  • Connecting Africa

    image
    For Connecting Africa, CNN profiles the people, projects and companies revolutionizing African business and bringing the continent together.
TOP LISTS

TvProfil uses cookies to provide better user experience and functionality of the site. More information about cookies can be found here: privacy policy.