poster

Adam i Eva

Adam i Eva (2014)

Documentary | Croatia

Where to watch
Show not available in country
User rating: 1/10

SEASON: 1

EPISODE: 4

SYNOPSIS

Četvrta epizoda bavi se poviješću ženskih pokreta i analizira "što je nama naša borba dala...". Je li danas arhetipski heteroseksualni muškarac ugrožena vrsta? I je li uopće moguća ravnopravnost različitosti?
Sve donedavno od žene se očekivalo da stupi u brak zbog materijalne sigurnosti i ugleda u društvu. Od muškarca se očekivalo da pridržava kapute, ne psuje u ženskome društvu i da ispija zavidne količine piva.
To je bio recept za uspješnu vezu - uz stanovite kompromise...
U međuvremenu su ispravljene mnogobrojne povijesne i običajne nepravde koje su ženu stavljale u podčinjen odnos prema muškarcu. To se nije dogodilo preko noći, nego je posljedica dugogodišnje borbe za emancipaciju žena.
S vremenom se ta "borba" usustavila i razvila u moderne feminističke pokrete.
Na barikadama tih pokreta najčešće su bile žene, ali povijesna zbivanja i postupna demokratizacija društva pridonijeli su ostvarivanju ideje o jednakosti.
No reklo bi se da su vodeći simptomi današnjeg društva i većine odnosa upravo nerazumijevanje, gubitak komunikacije, disharmonija te nemogućnost ostvarenja kvalitetnih ljubavnih i obiteljskih odnosa.
Je li nam u dugogodišnjoj borbi za jednakost spolova promaknulo da se oni ipak razlikuju u nekim svojim temeljnim svojstvima i da ne možemo biti - ono što nismo?

Photos

Adam i EvaAdam i EvaAdam i EvaAdam i EvaAdam i EvaAdam i EvaAdam i EvaAdam i Eva

Reviews


No reviews
RECOMMENDATIONS
  • Organic Panic (2014)

    image
    Organic Panic challenges what has become the conventional wisdom of a global movement that affects every area of our lives.
  • Mysteries of the Deep (2020)

    image
    The deep-sea remains a dangerous & unexplored frontier, a place that swallows evidence and where the unknown is normal. Jeremy Wade searches for answers behind...
  • Horizon (1964)

    image
    British documentary series that covers a variety of subjects in science and philosophy.
  • Rick Stein's Long Weekends (2016)

    image
    Popular chef Rick Stein gives the inside track on some of our favourite destinations for a weekend jaunt. Visiting places such as Bordeaux, Berlin, Reykjavik,...
TOP LISTS

TvProfil uses cookies to provide better user experience and functionality of the site. More information about cookies can be found here: privacy policy.