poster

The Wonderful World of Gordon Watson

THE WONDERFUL WORLD OF GORDON WATSON (2016)


Where to watch
Show not available in country

EPISODE: 1

SYNOPSIS

Dobro došli u svijet Gordona Watsona, jednog od vodećih svjetskih stručnjaka za dizajn, namještaj i rasvjetu. On je osoba kojoj je obraćaju bogati klijenti ukoliko požele unikatne i jedinstvene komade namještaja koji će privlačiti pozornost. Pimlico Road u Londonu sinonim je za najraskošnije trgovine antikvitetima i umjetninama u svijetu, a među njima se najviše ističe upravo ona koju drži karizmatični, ekscentrični i iznimno dobro informiran "avanturist s antikvitetima" Watson. Uz ekskluzivan i cjelovit uvid u njegov posao, kao i pristup domovima nekih od njegovih klijenata - milijunaša, serija prati Gordona dok kupuje nevjerojatne kolekcionarske komade diljem svijeta da bi ih potom prodao u Britaniji.
Izvršni producent: Robi Dutta
Produkcija: BBC
Odabrala: Mira Vočinkić
U prvoj od šest epizoda trgovac umjetninama Gordon Watson susreće se s lordom Rothschildom, pripadnikom slavne bankarske dinastije. Lord Rothschild kolekcionarstvom se bavi od svoje desete godine, a otada je uvelike upotpunio nevjerojatnu obiteljsku zbirku tradicionalne i suvremene umjetnosti, namještaja i dizajnerskih komada koje čuva na svom raskošnom imanju Waddesdon u Buckinghamshireu. Gordon i lord Rothschild poznaju se godinama, ali prošlo je dosta vremena otkako je Gordon posjetio Waddesdon. Danas će doći pogledati najnovije dodatke Rothschildove zbirke i provjeriti može li je i on nečime upotpuniti. Gordon će također razgledati nagrađivanu kuću Flint, novogradnju na imanju Waddesdon. Inspiriran idejama što bi mogao prodati lordu Rothschildu, Gordon putuje u Amsterdam da prouči sjajna dizajnerska rasvjetna tijela u jednom studiju za koji je dobio mig. Također je u potrazi i za stolcima koji bi se uklopili uz poseban stol za vanjski prostor te dizajnerski stil kuće Flint. Gordon se nakon nekoliko tjedana ponovno susreće s lordom Rothschildom, no hoće li uspjeti išta prodati čovjeku koji cijeli život skuplja najprofinjenije umjetnine?

Producer: Michelle Fobler

Photos

The Wonderful World of Gordon WatsonThe Wonderful World of Gordon WatsonThe Wonderful World of Gordon WatsonThe Wonderful World of Gordon Watson

Reviews


No reviews
RECOMMENDATIONS
  • China Uncovered

    image
  • The UnXplained (2019)

    image
    The show will explore the facts behind the world's most fascinating, strange and inexplicable mysteries.
  • Police Interceptors (2008)

    image
    Documentary series following the police intercept teams of Great Britain.
  • WW2 Treasure Hunters (2017)

    image
    In WW2 Treasure Hunters Suggs and WW2 militaria expert, Stephen Taylor, bring forgotten stories of World War Two back to life by unearthing artefacts from former...
TOP LISTS

TvProfil uses cookies to provide better user experience and functionality of the site. More information about cookies can be found here: privacy policy.