poster

Najduži dan

Najduži dan (2015)

Documentary | Croatia
Director: Damir Janeček

Where to watch
Show not available in country
User rating: 10/10

EPISODE: 4

SYNOPSIS

Već je i sama najava da će redatelj Ivica Buljan u sklopu Dubrovačkih ljetnih igara 2015. postaviti scensku adaptaciju romana "Elementarne čestice" Michela Houellebecqa, nagrađivanog francuskog romanopisca i pjesnika, izazvala je brojne kontroverze.
Panični strah od mogućeg terorističkog napada, ali i samog sadržaja predstave koja obiluje scenama nasilja i seksa, kod jednog dijela dubrovačke, ali i hrvatske politike i javnosti, rezultirao je traženjem zabrane predstave.
Nervoza vlasti vezana uz "Elementarne čestice" utjecala je i na promjenu lokacije na kojoj se predstava trebala održati, a samim tim i na redateljsku i dramaturšku koncepciju cijelog projekta.
U "Najdužem danu" pratimo redatelja Ivicu Buljana i njegov umjetnički tim kako, pod jakim policijskim osiguranjem, postavljaju predstavu koja se i sama bavi granicama slobode pojedinca u suvremenom društvu.

Photos

Najduži danNajduži danNajduži danNajduži danNajduži dan

Reviews


No reviews
RECOMMENDATIONS
  • Fashion Destination

    image
    A glamorous & entertaining journey into some of the world's exotic and fashionable destinations, with access to some of the best and hottest events, beautiful...
  • How It's Made (2001)

    image
    Television series that documents how various everyday products are made.
  • Speed Kills (2012)

    image
    Watch natural instinct in action, and see a myriad of animals kill and be killed
  • China Uncovered

    image
TOP LISTS

TvProfil uses cookies to provide better user experience and functionality of the site. More information about cookies can be found here: privacy policy.