poster

Treći element

Treći element

Croatia
Director: Gordana Bolčić

Where to watch
Show not available in country

SYNOPSIS

U ovoj epizodi Trećeg elementa govorimo o nečemu što lako primjećujemo kod drugih ljudi, a nešto teže kod sebe - gluposti. Kako psiholozi stručno definiraju glupost i koriste li se uopće tim terminom? Zašto svi mi nekad govorimo i radimo gluposti? Novinarka i spisateljica Kathryn Shultz to je nazvala sljepilom na grešku - u krivu smo, a osjećamo da smo u pravu. Što kažu istraživanja Dunninga i Krugera? Kathryn Schulz kaže da stalno moramo paziti na naše sljepilo na greške, a fizičar Richard Feynman kaže da moramo paziti da ne ispadnemo magarci, a da je osoba koja će nas najlakše namagarčiti - mi sami. Svi znanstvenici nam govore isto, a mi svejedno ponekad ispadnemo glupi. Kako si pomoći?
Gosti su izv. prof. dr. sc. Mirjana Tonković, Filozofski fakultet, Zagreb; Nikola Erceg, mag. psych., Filozofski fakultet, Zagreb.

Photos

Treći elementTreći elementTreći elementTreći elementTreći elementTreći elementTreći elementTreći elementTreći elementTreći elementTreći elementTreći elementTreći elementTreći elementTreći element

Reviews


No reviews
TOP LISTS

TvProfil uses cookies to provide better user experience and functionality of the site. More information about cookies can be found here: privacy policy.