10 godina Trećeg

10 godina Trećeg (2022)

Documentary | Croatia
Director: Tvrtko Grgić

Where to watch
Show not available in country

SYNOPSIS

Gustafi se okupljaju potkraj 1980. u malom istarskom gradiću Vodnjanu, iz jedne amaterske scenske skupine sklonoj performansima i to pod nazivom Gustaph y njegovi dobri duhovi. Njihov prvi nastup trebao je biti i jedini, no na sreću band postoji još i danas i funkcionira besprijekorno. Članovi Edi Maružin i Čedomir Mošnja 40 godina sviraju zajedno, iza sebe imaju 11 albuma i više od 2500 nastupa. Početni eksperimentalni punk rock poslije zamjenjuju utjecaji istarske etnoglazbe, kao i ostale svjetske etnoscene iz čega se stvorio osebujni zvuk Gustafa po kojem su i sada poznati. Mješavinom svega što su slušali i čuli stvorili su sjajan zarazni sublimat koji osvaja ljude kamo god dođu, od Portugala, Španjolske, Švicarske, do Izraela i Brazila. Puni ritma, emocija i pozitive stvorili su si prijatelje i ljubitelje svugdje. Svirali su i sviraju gdje ih pozovu, od svadbi i konoba, oštarija, barova, klubova, do velikih koncertnih i sportskih dvorana i festivala po cijeloj Hrvatskoj, a sve više i po Europi. Na naše veliko veselje, evo ih i na Sunčanoj strani Prisavlja na jednom od koncerata kojim obilježavamo 10 godina HTV3.
Sadašnju postavu, koja nikad nije fiksna, čine Edi Maružin - autor tekstova i glazbe, pjevač i gitarist, Čedomir Mošnja - bubanj, Ang Maružin - bas, Jimi Grgić - gitara, Alen Peruško - harmonika, Bernarda Ravnić - vokal, percussion, Boris Mohorić - truba i vokal, Luka Horvat - truba, Antun Ferenčić - trombon, Aldo Foško - klarinet, klavijature, Mirjan Derossi - truba i još dosta prijatelja koji se povremeno pridružuju. Pridružite se i vi, i uz Gustafe zapjevajte i zaplešite. Sanjat ćemo žuto, Katarina, Ča bin da, Ja nisan stija mala, Kadi su ta vrata, ali i mnoge druge njihove pjesme čekaju vas na Sunčanoj strani Prisavlja.
Voditeljica projekta: Vlatka Kolarović

Photos

10 godina Trećeg10 godina Trećeg10 godina Trećeg10 godina Trećeg10 godina Trećeg10 godina Trećeg10 godina Trećeg

Reviews


No reviews
TOP LISTS

TvProfil uses cookies to provide better user experience and functionality of the site. More information about cookies can be found here: privacy policy.