poster

Svijet klasike

Svijet klasike (2016)

Culture, Music | Croatia
Director: Zdravko Martinko

Where to watch
Show not available in country

SYNOPSIS

Malo je skladatelja koji se jednako dobro snalaze u klasici, jazzu, tradicijskoj i pop glazbi kao što je to Antun Tomislav Šaban. Kao što je i samo Hrvatsko društvo skladatelja (u kojemu je emisija snimljena) krovna udruga skladatelja svih stilova, tako i taj njegov već dva desetljeća glavni tajnik u svojim djelima spretno spaja različite stilske elemente u svoj jedinstveni stilski izričaj. No, pojedini raznorodni svjetovi u njegovom opusu paralelno žive zasebne živote. U današnjoj emisiji u povodu njegovog okruglog 50. rođendana sumiramo dosege Šabanova stvaranja u svijetu klasike. Jer od njega bi ozbiljna glazba doista mogla štošta naučiti. Jedan je od prvih uopće na svijetu shvatio da je vizualizacija glazbe nužna i dobro organizirao vizualno predstavljanje svojih značajnih djela, zbog čega smo i mi sadržajno profitirali u ilustracijama uz razgovor u koji nam se uključuju i njegovi suradnici, interpreti njegovih djela: violončelistica Snježana Rucner, multiinstrumentalist Ratko Vojtek, klarinetist Radovan Cavallin i dirigent Jurica Petar Petrač.

Writer:

Photos

Svijet klasikeSvijet klasikeSvijet klasikeSvijet klasikeSvijet klasikeSvijet klasikeSvijet klasikeSvijet klasikeSvijet klasikeSvijet klasikeSvijet klasikeSvijet klasikeSvijet klasikeSvijet klasikeSvijet klasikeSvijet klasikeSvijet klasikeSvijet klasikeSvijet klasikeSvijet klasike

Reviews


No reviews
RECOMMENDATIONS
  • Mellow Magic

    image
    Listen to your favourite chilled out tunes on our Mellow Magic playlist...
  • All The Hits, All Night

    image
    Bringing you non-stop hits to see you all the way through the night!
  • The Anthems

    image
    We present nothing but the biggest rock anthems from your favourite artists.
  • Non Stop Hits

    image
    We're bringing you nothing but the biggest tracks and chart anthems, the hits never stop!
TOP LISTS

TvProfil uses cookies to provide better user experience and functionality of the site. More information about cookies can be found here: privacy policy.