poster

Ja, mi i drugi

Ja, mi i drugi

Documentary | Serbia

Where to watch
Show not available in country

SYNOPSIS

2. epizoda: Kako čitati Svete knjige? 2. deo
U novim emisija serije "Ja, mi i drugi" govorimo o svetim knjigama i načinu na koji mogu da se tumače, kroz analizu filma "Isus iz Montreala" kanadskog reditelja Denija Arkana.
U ovom filmu pratimo kako jedan sveštenik naručuje osavremenjenu pozorišnu predstavu prema tekstu Markovog Jevanđelja. Predstava, međutim, biva zabranjena, a glavni glumac poput Hrista nastrada u sceni raspeća.
U emisiji se bavimo sledećim pitanjima: Šta su svete knjige? Kojim pitanjima se bave? Kako su formirane? Da li je njihov sadržaj neupitan? Da li je za njihovo razumevanje važan kontekst u kome su nastale? Da li ih na isti način tumačimo ako smo vernici i ako nismo? Ko i na koji način ima pravo da ih tumači? Da li prema svetom predanju čovek treba da bude slobodan? Kako Novi Zavet komunicira sa savremenim svetom? Da li crkva treba da bude uteha i tutorstvo čoveku ili nešto drugo? Kakvog boga želi današnje vreme? Kako bi sveštenici trebalo da deluju? Šta se desi kad nadritumači prisvoje pravo na čitanje svetih knjiga?
U emisijama govore prof. dr Jasmina Ahmetagić, sveštenik Vukašin Milićević i reditelj Zlatko Paković.
Scenario i režija: Valentina Delić
Montaža: Ksenija Savićević

Photos

Ja, mi i drugi

Reviews


No reviews
RECOMMENDATIONS
  • Mysteries of the Deep (2020)

    image
    The deep-sea remains a dangerous & unexplored frontier, a place that swallows evidence and where the unknown is normal. Jeremy Wade searches for answers behind...
  • Wheeler Dealers (2003)

    image
    The hosts team up to find and flip serviceable used classic cars. Mike scours the Internet and local trade rags for bargain-priced modern classics needing...
  • Trucking Hell (2018)

    image
    Following men and women working in the heavy recovery business, as they tackle jack-knifed lorries, crashed HGVs and roadside breakdowns.
  • The UnXplained (2019)

    image
    The show will explore the facts behind the world's most fascinating, strange and inexplicable mysteries.
TOP LISTS

TvProfil uses cookies to provide better user experience and functionality of the site. More information about cookies can be found here: privacy policy.