Synopsis:

Izvršni producent i autor Obitelji Soprano Matthew Weiner, dobitnik nagrade Emmy, lansirao je Mad Men, provokativnu dramu o umijeću prodavanja istine. Smještena u New York šezdesetih, serija prati život nemilosrdno kompetitivnih muškaraca i žena iz oglašavanja, egoističnog svijeta u kojemu ključni igrači prodaju pretvaraju u umjetnost, dok su njihovi privatni životi istodobno prodani... Šezdesetih godina agencije za oglašavanje imale su golem utjecaj na mase. Osobna i profesionalna manipulacija te seksualno iskorištavanje definirali su radna mjesta i sklapali ugovore. Žene su tek počele ostvarivati samostalnost, kontracepcija je bila tabu, a etičnost na radnome mjestu i etnička raznovrsnost bili su stvar budućnosti. Serija autentično opisuje uloge muškaraca i žena u ovom razdoblju, istražujući istinsku ljudsku prirodu ispod krinke tradicionalnih obiteljskih vrijednosti šezdesetih. Radnja ove izvrsne američke serije se odvija u marketinškoj agenciji Sterling Cooper, smještenoj u glamuroznom okružju njujorške Avenije Madison, oko 1960. godine. Kako bi publika 21. stoljeća dobila realističan prikaz toga vremena, bilo je potrebno angažirati vrhunske stručnjake koji će dizajnirati i dekorirati setove te izraditi vjerodostojnu kostimografiju i rekvizite koji će gledatelje prenijeti u to autentično mjesto i vrijeme prije gotovo pedeset godina. Serija autentično i bez cenzure portretira New York 1960-tih: cigarete su prisutne gotovo u svakom kadru, a današnja politički korektna perspektiva mogla bi osuditi stavove prema ženama i manjinama, no autor Matthew Weiner tvrdi kako isti stavovi postoje i danas, samo se zataškavaju. Serija Momci s Madisona do sada je osvojila 43 nagrade i 72 nominacije. Na ovogodišnjoj dodjeli, od čak 13 nominacija, serija je osvojila 4 Emmyja, među kojima i Emmy za najbolju dramsku seriju. 2009. godine od 13 nominacija osvojila je 3 Emmyja, a 2008. pobijedila je u 6 od 10 nominiranih kategorija. Momci s Madisona dobitnici su i tri Zlatna globusa - ove godine osvojili su ga u kategoriji najbolje dramske serije. U velikom broju ostalih priznanja su i ugledne nagrade kao što su Directors Guild od America, Costume Designers Guild, Art Directors Guild Award i dr.

RECOMMENDATIONS
  • Billions (2016)

    image
    U.S. Attorney Chuck Rhoades goes after hedge fund king, Bobby "Axe" Axelrod in a battle between two powerful New York figures.
  • In Treatment (2008)

    image
    A psychotherapist questions his abilities and gets help by reuniting with his old therapist, whom he has not seen for ten years.
  • Casualty (1986)

    image
    Drama depicting the private and working lives of the hospital staff, paitents and others attending a small but frantically busy accident and emergency department...
  • Mildred Pierce (2011)

    image
    Glendale, California, 1931: Mildred Pierce, a young mother with a talent for baking, is left a "grass widow" after throwing her husband, Bert, out of the house....
TOP LISTS

TvProfil uses cookies to provide better user experience and functionality of the site. More information about cookies can be found here: privacy policy.