poster

Identity Thief

Im Netz (2013)

Director: Isabel Kleefeld

Where to watch
Show not available in country
Rating: 6.0/10
User rating: 8.3/10
(3 votes)

SYNOPSIS

Usred noći u stan Juliane Schubert (C. Peters) i njezinog dečka Philippa (F. Knopp) upadaju specijalni policajci, uhite Juliane i vode je u postaju pod optužbom za terorističko djelovanje. Isprva Juliane vjeruje da je u pitanju nesporazum koji će brzo biti riješen, no zbivanja je demantiraju. Sve ukazuje na njezinu nedvojbenu krivnju: na njezino ime unajmljen je stan u kojemu su nađeni planovi za konstrukciju bombe; novac s njezinog računa prebačen je na račun terorističke organizacije; na njezino ime unajmljivana su sumnjiva vozila. Juliane počinje shvaćati da je netko jednostavno ukrao njezin identitet, no policija joj ne vjeruje. Iako na slobodi, ona živi u mreži kojoj ni sama ne može pojmiti razmjere: ne može dignuti novac s računa, ne može otputovati na službeni put, nema više ni povjerenje poslodavca, te je suspendirana. Počinje osjećati kako je netko danonoćno prati, u sve oko sebe sumnja i sama počinje istraživati.
Ovaj napet triler govori o iskustvu koje se, u eri vladavine interneta, svakome od nas može dogoditi. Iako djeluje nevjerojatno, teško je dokazati vlastitu nevinost ako ti netko ukrade sve po čemu u društvu postojiš.
Film je osvojio nagradu Njemačke televizijske akademije za montažu i zvuk.

Photos

Identity ThiefIdentity ThiefIdentity Thief

Reviews


No reviews
RECOMMENDATIONS
  • House of Gucci (2021)

    image
    House of Gucci is inspired by the family empire behind the Italian fashion house of Gucci. When Patrizia Reggiani (Lady Gaga), an outsider from humble beginnings,...
  • The Primitives (1962)

    image
    A group of entertainers supplement their income by being international jewel thieves.
  • Time Without Pity (1957)

    image
    An alcoholic father has only 24 hours to prove his convicted son's innocence and save him from a death sentence.
  • Black Butterfly (2017)

    image
    Outside a mountain town grappling with a series of abductions and murders, Paul (Antonio Banderas), a reclusive writer, struggles to start what he hopes will be a...
TOP LISTS

TvProfil uses cookies to provide better user experience and functionality of the site. More information about cookies can be found here: privacy policy.