poster

Evropa u gostima - Ansambl "Holanski barok"

Concert | Serbia

Where to watch
Show not available in country

SYNOPSIS

Na koncertu baroknog orkestra iz Holandije, održanog u Katedrali Blažene Djevice Marije u Beogradu u okviru serije koncerata "Evropa u gostima", domaćoj publici prezentovan je program pod nazivom "Polonoise". Ovaj projekat otkriva drugačiju stranu Georga Filipa Telemana. Njegov rukopis "Danses d'Polonie" (TWV 45), koji sadrži zapise sa Telemanovih poljskih putovanja bio je podsticaj za album "Polonoise", ansambla "Holdanski barok". U aranžmanu umetničkih vođa ansambla Judit i Tineke Stejnbrink, Telemanova muzika zvuči živahnije nego ikada ranije. Projekat međunarodne saradnje "Evropa u gostima" u Srbiju dovodi umetnike iz Evrope, i organizuje koncerte i edukativne aktivnosti. Nastao tokom pandemije, sa velikim anganžmanom i entuzijazmom umetnika i tima na projektu, uz podršku važnih institucija kulture, sponzora i pojedinaca, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, projekat iz godine u godinu raste.

Photos

Evropa u gostima - Ansambl "Holanski barok"Evropa u gostima - Ansambl "Holanski barok"Evropa u gostima - Ansambl "Holanski barok"

Reviews


No reviews
TOP LISTS

TvProfil uses cookies to provide better user experience and functionality of the site. More information about cookies can be found here: privacy policy.