Kanali HTV-a u formatu 16:9

2013. szeptember 17., kedd 9:24

Programsko vodstvo HRT-a na današnjoj je sjednici Programskog vijeća prezentiralo pojedinosti jesenskog rasporeda i njezinu usklađenost s orijentacijom pojedinih radijskih i TV kanala javnog servisa.


Jesenski raspored na televiziji započeo je danas, 16. rujna, te donosi brojne nove sadržaje među kojima su 23 nove televizijske emisije, brojni filmovi, serije i ostali sadržaji, objavili su na Hrvatskoj radioteleviziji.

Uvodnu riječ održao je direktor programa HRT-a Goran Rotim."Jesenski raspored započinje danas, i to u formatu 16:9 na svim našim kanalima. Njezine odlike su u tome da svaki kanal bude prepoznat i profiliran kod specifične publike kojoj se obraća", rekao je Rotim.

Prvi program je opći i obraća se najširoj publici, Drugi ima sportske sadržaje, obrazovne, religijske, zabavu i ležerniji pristup, Treći je usmjeren na kulturu, nauku i obrazovanje, a Četvrti je informativni.

Glavni urednici kanala potom su predstavili programska usmjerenja i sadržaje koji će se od jeseni gledati na svakom od njih. Članovi Programskog vijeća potom su iznijeli svoje primjedbe na raspored i sadržaje. Predsjednica Vijeća Nina Obuljen te članica Vijeća Neda Ritz upitale su zbog čega se ukidaju pojedine emisije, poput Globalnog sijela, Horizonata i Među nama. Na to je dogovorio Rotim kazavši kako niti jedan sadržaj nije ostao zakinut, štoviše, kako je javnih sadržaja i više nego prije.

Obuljen je također rekla i kako Vijeće želi uvid u programske budžete, na što je odgovorila direktorica produkcije Marija Nemčić, koja je rekla kako su budžeti unutar finansijskog plana za 2013. godinu, te kako će se zbog rebalansa uštedjeti 5,1 milion kuna, a više novca dodijeljeno je kulturi.

Programsko vijeće je potom donijelo zaključak kako nema dovoljno elemenata da procijeni o tome hoće li se ostvariti programske obaveze shodno ugovoru s Vladom RH. Također je zaključilo i kako će upozoriti direktore da su informacije koje su dostavljene nedovoljne, te kako će konačnu procjenu donijeti kada se dostave dodatne informacije.

Izvor: teve.ba

HTV1HTV2HTV3HTV4

Hírszolgáltató

Bejelentkezés

A TvProfil sütiket használ a webhely jobb felhasználói élményének és funkcionalitásának biztosítása érdekében. A sütikkel kapcsolatos további információ itt található: adatvédelmi irányelvek.