Bogata i hitoidna kino jesen u hrvatskim multipleksima: Stižu “Udovice”, “Grinč”, fantastične zvijeri i “Noć vještica”

2018. október 29., hétfő 20:27

Za mjesec studeni, hrvatski kino-prikazivači pripremili su čak 22 nova filmska naslova, a slijedom mjesečnog početka prikazivanja radi se o ovim filmovima.
„Bohemian Rhapsody“ dugo je iščekivana glazbena priča o Freddieu Mercuryju i glazbenoj skupini Queen, koja već u pretpremijerom prikazivanju izaziva veliko zanimanje.
„Knjižara“ je drama o ustrajnosti jedne žene, koju tumači Emily Mortimer, da usprkos otporima održi otvorenu lokalnu knjižaru, koja je „trn u oku“ mjesnoj moćnici.
„Noć vještica“, jedanaesti po redu slasher u istoimenoj seriji horora, ponovno s legendarnom Jamie Lee Curtis, koju je ova uloga proslavila prije 40 godina.
Disney donosi vizualno raskošnu bajku „Orašar i četiri kraljevstva“, Norveška drama „Utoya, 22. srpnja“ potresna je priča o terorističkom činu koji
se dogodio u Utoyi 22. srpnja 2011. godine kada je život izgubilo 69 mladih ljudi.
Horor misterij „Operacija Overlord“ producentski je uradak legendarnog J.J. Abramsa, o borbi običnih i super vojnika, koji su tajnim eksperimentima genetski promijenjeni, i s radnjom tijekom drugog svjetskog rata.
„Što nas ne ubije“ novi je triler o hakerici Lisbeth Salander, u izvedbi Claire Foy, i novinaru Mikaelu Blomkvistu, koji su uhvaćeni u mreži špijuna, cyber kriminalaca i korumpiranih vladinih dužnosnika.
„Grinch“ je crtić, sinkroniziran na hrvatski, koji dolazi iz radionice „Illumination Entertainment“ koju smo dobro zapamtili po serijalu
crtića o Gruu i Malcima.
„Happy End: Glup i gluplji 3“ novi je provokativni redateljski, scenaristički i glumački uradak Anđela Jurkasa.
Raskošan i uzbudljiv spektakl o svijetu čarobnjaka bit će nastavak filma „Čudesne zvijeri“ iz 2016. godine, „Čudesne zvijeri: Grindewaldova zlodjela“, snimljen prema scenariju J. K. Rowling, autorice hit knjiga i filmova o čarobnjaku Harryju Potteru.
Hvaljena komedija „Plivaj muški“ redateljski je uradak Gillesa Lelouchea, prikazan na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Cannesu izvan konkurencije, o skupini muškaraca koji su osnovali prvi muški klub za sinkrono plivanje i spremaju se na svjetsko natjecanje.
„Whitney“ je uvjerljiv i potresan dokumentarac o životu ispred i iza reflektora legendarne i omiljene pjevačice Whitney Houston, koja je doživjela
tragičan životni kraj.
Upečatljiva drama „Dogman“ novi je, hvaljeni i nagrađivani redateljski uradak Mattea Garronea, u kojoj je glavni glumac Marcello Fonte, nagrađen za Najboljeg glumca na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Cannesu.
Uzbudljiv triler „Udovice“, „Oscarom“ nagrađenog redatelja Stevea McQueena („12 godina ropstva“) beskompromisna je priča o četiri udovice koje zloglasnim mafijašima moraju vratiti golemu količinu novca koju im duguju njihovi poginuli supruzi.
Thomas Winterberg redatelj je potresne drame „Kursk:prokletstvo dubina“, o potonuću poznate ruske nuklearne podmornice Kursk i sudbinama
mornara i njihovih obitelji.
„Mala Italija“ romantična je komedija koja se događa u njujorškoj četvrti Mala Italija, a kao predložak ima bezvremensku priču o Romeu i Juliji, ovoga puta bez tragičnog kraja, s puno romantike i pizze.
„Ralph ruši Internet“ Disneyjev je, na hrvatski sinkronizirani, crtić, nastavak, omiljenog animiranog hita „Krš i lom“.
Nova, spektakularna, akcijska i pustolovna verzija „Robina Hooda“, s Taronom Egertonom u ulozi Robina i Jamieom Foxxom kao Malim Johnom, snimana je u Dubrovniku i okolici.
Terry Gilliam, uvijek provokativan, otkvačen i zanimljiv, redatelj je komedije „Čovjek koji je ubio Don Quijotea“ s Adamom Driverom i Jonathanom Pryceom u glavnim ulogama.
„Još si tu“ nadnaravni je romantični triler s Bellom Thorne u glavnoj ulozi. Španjolska komedija „Bez dlake na jeziku“ šarmantna je „ženska“ priča s Maribel Verdú u glavnoj ulozi. Naposljetku, Vitalij Minski redatelj je angažiranog dokumentarca o Ukrajinskoj revoluciji 2013. godine naslova „Rodbina“.
Damir Demonja

KINO Több

Hírszolgáltató

Bejelentkezés

A TvProfil sütiket használ a webhely jobb felhasználói élményének és funkcionalitásának biztosítása érdekében. A sütikkel kapcsolatos további információ itt található: adatvédelmi irányelvek.