Sestre

Sestre (1992)

dráma | Horvátország
Rendező: Branko Ivanda

További vetítések
A műsor nem elérhető az országban
Értékelés: 7.2/10
Felhasználói értékelés: 10/10

TARTALOM ISMERTETő

Dramski program HTV-a prikazuje TV film "Sestre" rađen prema motivima drame Slavka Batušića "Komorni trio".
"Komorni trio" je intimna igra u dva stavka izvedena 1935. godine u Hrvatskom narodnom kazalištu i nagrađena Demetrovom nagradom. Kad ne bi imala i drugih vrijednih svojstava, bila bi jedinstvena već i "po smjelosti svoje nekazališnosti", tako je o njoj napisao dr. Branko Gavella.
Sestre Julija i Regina te Reginin muž Marcel završavaju u stavku "apassionato" svoje intimne i psihološke drame nerazriješenih bračnih odnosa.
U TV scenariju Lade Kaštelan naglašena je gotovo telepatska povezanost sestara, koje poput sijamskih blizanaca osjećaju i doživljavaju jedna drugu, te poput marioneta viših sila i zakona utječu međusobno na tok vlastitog života i brak. Uvedeno je još jedno dramsko lice, to je Julijin muž, koji će jedini biti u stanju razumjeti životnu igru istine i laži, i oprostiti svojoj ženi ne baš tako bezazleni grijeh....
Nećemo otkrivati što se među njima zbiva, no recimo samo to da je upravo ta prisnost sestara temelj dramske napetosti i zapleta priče, a redatelj Branko Ivanda uspio je, uz izvrsne glumce (Siniša Popović, Božidar Alić, Anja Šovagović-Despot i Alma Prica) izvući psihološku istančanost i emotivne naboje lica.
Ova je TV drama snimljena u raskošnim stanovima na Gvozdu i u Jurjevskoj ulici u Zagrebu, a scenograf Željko Senečić i kostimografkinja Jasna Novak uspjeli su dočarati doba nostalgičnih tridesetih godina. Rekli bismo, to je "isječak iz života dobrostojećih građanskih obitelji, te njihovih intelektualnih, moralnih i intimnih stremljenja", način života koji danas gledamo sa zanimanjem i novim pogledom na vrijeme koje je u nepovrat iščezlo.

Kritikak


Nincs vélemény
TOP LISTáK

Bejelentkezés

A TvProfil sütiket használ a webhely jobb felhasználói élményének és funkcionalitásának biztosítása érdekében. A sütikkel kapcsolatos további információ itt található: adatvédelmi irányelvek.