poster

European Inventor Award

European Inventor Award


További vetítések
A műsor nem elérhető az országban

éVAD: 2

RéSZ: 9

TARTALOM ISMERTETő

Baterije koje resetiraju srce - baterije od litija i srebro-vanadijeva oksida za srčane defibrilatore za implantaciju. Esther Sans Takeuchi, finalistica Nagrade za europskog izumitelja (Kategorija - Neeuropski patent).
Američka istraživačica materijala i inženjerka kemije Esther Sans Takeuchi izumila je kompaktnu bateriju od litija i srebro-vanadijeva oksida koja pokreće suvremene srčane defibrilatore za implantaciju koji se ugrađuju milijunima ljudi.
Defibrilatori koji se usađuju pacijentima sprečavaju naglu smrt visokorizičnih pacijenata koji su skloni srčanim udarima zbog ventrikularnih aritmija. Aritmija se pojavljuje kad srčani mišić ne radi normalno, tj. kad radi ubrzano. Kad se to dogodi, u mozak i tijelo ne dolazi dovoljno krvi. Brzo i neravnomjerno kucanje donjih ventrikula u srcu može biti uzrok tomu da srce prestane učinkovito funkcionirati.
Kako bi pomogli srcu da regulira ritam ako počne prebrzo kucati, defibrilatori koji se kirurški usade pod kožu i povežu sa srcem ispuštaju korektivni elektrošok od 600 do 900 volta koji je mnogo veći od pet volta koliko je potrebno za stimulaciju i regulaciju srca koje kuca.

Fényképek

European Inventor AwardEuropean Inventor AwardEuropean Inventor AwardEuropean Inventor AwardEuropean Inventor AwardEuropean Inventor AwardEuropean Inventor AwardEuropean Inventor Award

Kritikak


Nincs vélemény
AJáNLáSOK
TOP LISTáK

Bejelentkezés

A TvProfil sütiket használ a webhely jobb felhasználói élményének és funkcionalitásának biztosítása érdekében. A sütikkel kapcsolatos további információ itt található: adatvédelmi irányelvek.