poster

Predsjednik

Predsjednik (2020)

dokumentum | Horvátország

További vetítések
A műsor nem elérhető az országban
Felhasználói értékelés: 10/10
(2 szavazatokat)

éVAD: 1

RéSZ: 2

TARTALOM ISMERTETő

Odlazak Franje Tuđmana u partizane obilježio je veliki dio njegovog života. Druga epizoda govori o sudjelovanju prvog hrvatskog predsjednika, ali i njegova oba brata i oca u NOB-u, te prati Tuđmanovo napredovanje u Desetom zagrebačkom korpusu, a potom i u Generalštabu u Beogradu. Serija otkriva zašto su u Zagreb prvi ušli srpski partizani i kako je došlo do toga da Zagrepčanima poruku na ekavici preko krugovala pošalju oni partizani koji su 80-ih postali vođe srpskog nacionalnog pokreta i na vlast doveli Slobodana Miloševića. Ivan Mišković, bivši posebni savjetnik Josipa Broza Tita, svjedoči kako je upoznao Tuđmana u partizanima, a otkriva i pozadinu prvih nacionalnih sukoba među najbližim Titovim suradnicima. Latinka Perović, koja je bila sekretar CK SK Srbije, objašnjava zašto su Srbi smatrali da imaju pravo na hegemoniju u Titovoj Jugoslaviji. Serija rasvjetljava razdoblje Tuđmanovog boravka u Beogradu, njegove prve kontakte s Josipom Brozom Titom te prve sukobe oko nacionalnih pitanja, ali i političke ratove koji su se u Beogradu vodili oko nogometnih klubova Partizan i Crvena zvezda. Sudjeluju: Miroslav Tuđman, Neva Šibl, Robin Harris, Milomir Marić, Marko Grčić, Ivo Banac, Darko Hudelist, Ivo Lučić i drugi.

Fényképek

PredsjednikPredsjednikPredsjednikPredsjednikPredsjednikPredsjednikPredsjednikPredsjednikPredsjednikPredsjednikPredsjednikPredsjednik

Kritikak


Nincs vélemény
AJáNLáSOK
  • Geo 360 (1999)

    image
  • #chicenVF

    image
    Fashion, design, gastronomy and art de vivre... Lifestyle experts chat with Katherina Marx, an enthusiastic ambassador for French style.
  • Elképesztő rejtélyek (2019)

    image
    The show will explore the facts behind the world's most fascinating, strange and inexplicable mysteries.
  • Show Me Where You Live (2017)

    image
    'Show Me Where You Live (Habiter Le Monde)' is a documentary series that aims to answer the following question: How can human beings claim ownership to a space so...
TOP LISTáK

Bejelentkezés

A TvProfil sütiket használ a webhely jobb felhasználói élményének és funkcionalitásának biztosítása érdekében. A sütikkel kapcsolatos további információ itt található: adatvédelmi irányelvek.