poster

Gromiljak: Nedjelja solidarnosti s Crkvom i ljudima u BiH - misa: prijenos

Sveta misa

vallási | Horvátország

További vetítések
A műsor nem elérhető az országban

TARTALOM ISMERTETő

Mjesto Gromiljak nalazi se u srednjoj Bosni na prometnici Kiseljak - Busovača. Pripada Vrhbosanskoj nadbiskupiji. Kršćanstvo je veoma rano prisutno na tim prostorima. U doba bana Stjepana II. Kotromanića ovamo dolaze njemački rudari Sasi ali i dubrovački trgovci koji su se zadržali do provale Turaka 1463. Osmanlije ostaju ovdje do 1878. (punih 415 godina). Tada ovo područje zauzima Austro-Ugarska, te se na nj doseljavaju pripadnici drugih naroda. Župa je osnovana 24. prosinca 1876. odvajanjem od župe Brestovsko. Stara župna crkva Imena Marijina izgrađena je 1895., a nova, na novoj lokaciji, građena je 1986. i 1987., za župnikovanja don Franje Bulića. Župom su do 1908. upravljali franjevci Bosne Srebrene, a od tada dijecezanski svećenici. U povodu tjedna solidarnosti s Crkvom i ljudima u BiH iz župne crkve Imena Marijina misno slavlje predvodit će kardinal Vinko Puljić, a propovijedati mons. Josip Mrzljak, predsjednik Hrvatskog Caritasa i varaždinski biskup.
Urednik i komentator: Dragutin Siladi

Termelő: Draško Vrgoč

Fényképek

Gromiljak: Nedjelja solidarnosti s Crkvom i ljudima u BiH - misaGromiljak: Nedjelja solidarnosti s Crkvom i ljudima u BiH - misaGromiljak: Nedjelja solidarnosti s Crkvom i ljudima u BiH - misa

Kritikak


Nincs vélemény
TOP LISTáK

Bejelentkezés

A TvProfil sütiket használ a webhely jobb felhasználói élményének és funkcionalitásának biztosítása érdekében. A sütikkel kapcsolatos további információ itt található: adatvédelmi irányelvek.