poster

Što je klasik?: Mirko Kovač - Jezik kao zavičaj

Što je klasik? (2016)

kultúra | Horvátország

További vetítések
A műsor nem elérhető az országban

TARTALOM ISMERTETő

Sav svijet Mirka Kovača bio je u jeziku, sav život u književnosti. Bio je rođeni pripovjedač, tvorac dirljivih obiteljskih slika, opisivač neobuzdanih strasti, jezični virtuoz. Kao angažirani intelektualac u svojim je esejima ispisao psihogram nacionalističke mitologije, i zbog toga je često bio žrtvom političkog progona. Njegovo je pisanje posveta ljudskom dostojanstvu i težnji za slobodom. Pravi svjedok vremena. Što je to što njegove romane čini tako hipnotički privlačnima i drukčijima, a eseje mudrom opomenom za budućnost, razgovaramo s komparatistom i teoretičarom književnosti, piscem Nebojšom Lujanovićem.

Műsorvezetője: Karolina Lisak
Szerkesztő: Karolina Lisak

Fényképek

Što je klasik?: Mirko Kovač - Jezik kao zavičajŠto je klasik?: Mirko Kovač - Jezik kao zavičajŠto je klasik?: Mirko Kovač - Jezik kao zavičajŠto je klasik?: Mirko Kovač - Jezik kao zavičajŠto je klasik?: Mirko Kovač - Jezik kao zavičajŠto je klasik?: Mirko Kovač - Jezik kao zavičajŠto je klasik?: Mirko Kovač - Jezik kao zavičajŠto je klasik?: Mirko Kovač - Jezik kao zavičajŠto je klasik?: Mirko Kovač - Jezik kao zavičajŠto je klasik?: Mirko Kovač - Jezik kao zavičajŠto je klasik?: Mirko Kovač - Jezik kao zavičajŠto je klasik?: Mirko Kovač - Jezik kao zavičajŠto je klasik?: Mirko Kovač - Jezik kao zavičajŠto je klasik?: Mirko Kovač - Jezik kao zavičajŠto je klasik?: Mirko Kovač - Jezik kao zavičajŠto je klasik?: Mirko Kovač - Jezik kao zavičajŠto je klasik?: Mirko Kovač - Jezik kao zavičajŠto je klasik?: Mirko Kovač - Jezik kao zavičajŠto je klasik?: Mirko Kovač - Jezik kao zavičajŠto je klasik?: Mirko Kovač - Jezik kao zavičaj

Kritikak


Nincs vélemény

Bejelentkezés

A TvProfil sütiket használ a webhely jobb felhasználói élményének és funkcionalitásának biztosítása érdekében. A sütikkel kapcsolatos további információ itt található: adatvédelmi irányelvek.