poster

Što je klasik? Klasik preko volje Ivan Slamnig

Što je klasik? (2016)

kultúra | Horvátország

További vetítések
A műsor nem elérhető az országban

TARTALOM ISMERTETő

Kako je pisao Ivan Slamnig? Rođen u Metkoviću 1930., prve pjesme objavio je 1952. I dok su pjesnici njegova naraštaja većinom pisali u pomalo patetično - filozofskom ključu, on je odabrao drugi smjer, onaj ludički, zaigrani i napravio poetičku subverziju. Je li njegovo pjesništvo redefinicija hrvatske poezije? Kako funkcionira i na akademskoj i na pučkoj razini? U hrvatskoj književnosti nitko nije kao on toliko vlastiti govor miješao s tuđim. Kako je to činio? Amerikanizirao je tadašnju socijalističku i samoupravnu kulturu. Na koji način? Kako je brisao granice između elitnog i trivijalnog, umjetničkog i ne-umjetničkog i zašto je baš on pjesnik kojeg morate čitati?
O tome razgovaramo s višom asistenticom s Katedre za stilistiku pri zagrebačkome Filozofskom fakultetu, književnom kritičarkom Anerom Ryznar.

Fényképek

Što je klasik? Klasik preko volje Ivan SlamnigŠto je klasik? Klasik preko volje Ivan SlamnigŠto je klasik? Klasik preko volje Ivan SlamnigŠto je klasik? Klasik preko volje Ivan SlamnigŠto je klasik? Klasik preko volje Ivan SlamnigŠto je klasik? Klasik preko volje Ivan SlamnigŠto je klasik? Klasik preko volje Ivan SlamnigŠto je klasik? Klasik preko volje Ivan SlamnigŠto je klasik? Klasik preko volje Ivan SlamnigŠto je klasik? Klasik preko volje Ivan SlamnigŠto je klasik? Klasik preko volje Ivan SlamnigŠto je klasik? Klasik preko volje Ivan SlamnigŠto je klasik? Klasik preko volje Ivan SlamnigŠto je klasik? Klasik preko volje Ivan SlamnigŠto je klasik? Klasik preko volje Ivan Slamnig

Kritikak


Nincs vélemény
AJáNLáSOK
TOP LISTáK

Bejelentkezés

A TvProfil sütiket használ a webhely jobb felhasználói élményének és funkcionalitásának biztosítása érdekében. A sütikkel kapcsolatos további információ itt található: adatvédelmi irányelvek.