poster

Seoska gozba: Lika

Seoska gozba (2014)

gasztronómiai | Horvátország
Rendező: Zoran Happ

További vetítések
A műsor nem elérhető az országban

éVAD: 1

RéSZ: 7

TARTALOM ISMERTETő

Našoj je velikoj avanturi došao kraj. Evo nas na kraju putovanja Hrvatskom, u prekrasnoj Lici i malenom mjestu Dabar nedaleko Otočca.
Domaćica nam je Marjana Bićanić, koja sa suprugom Pavom vodi malu farmu krava i proizvodi nadaleko poznate ličke sireve, poput base i škripavca. U srcu Like, u netaknutoj prirodi, prisjetit ćemo se mnogih, pomalo zaboravljenih seoskih običaja, koji se u ovom dijelu Hrvatske nisu mijenjali stoljećima.
Marjana se u pripremi jela nastojala maksimalno držati tradicije: za predjelo je napravila pravu ličku puru (žgance) s preprženom slaninom i kiselim zeljem. Za glavno jelo poslužila je pastrvu iz Gacke prženu u kukuruznom brašnu s kuhanim krumpirom, a za desert je napravila kolač sa skutom.
Ova emisija ujedno je i veliko finale u kojem proglašavamo pobjednice prvog ciklusa u četiri kategorije: ambijentu, predjelu, glavnom jelu i desertu.
Animirana špica: Fabrika, Sarajevo
Originalna glazba: Duško Šegvić

Forgatókönyvíró: ,

Fényképek

Seoska gozba: LikaSeoska gozba: LikaSeoska gozba: LikaSeoska gozba: LikaSeoska gozba: LikaSeoska gozba: LikaSeoska gozba: LikaSeoska gozba: Lika

Kritikak


Nincs vélemény
AJáNLáSOK
TOP LISTáK

Bejelentkezés

A TvProfil sütiket használ a webhely jobb felhasználói élményének és funkcionalitásának biztosítása érdekében. A sütikkel kapcsolatos további információ itt található: adatvédelmi irányelvek.