poster

Kako je obranjena Hrvatska

Kako je obranjena Hrvatska

dokumentum | Horvátország

További vetítések
A műsor nem elérhető az országban
Felhasználói értékelés: 6.8/10
(5 votes)

RéSZ: 7

TARTALOM ISMERTETő

Pad Bogdanovaca bio je najava pada Vukovara u kojem su malobrojni branitelji herojski odolijevali daleko nadmoćnijem protivniku. Vukovar, grad na samoj granici Hrvatske i Srbije (Vojvodine), činio se Jugoslavenskoj narodnoj armiji pojačanom s paravojnim formacijama lakim plijenom koji je namjeravala pregaziti u samo nekoliko dana. No, junaštvo vukovarskih branitelja skršilo je moć JNA i onemogućilo je u daljnjem napredovanju kroz Slavoniju. Tri mjeseca obrane Vukovara priskrbilo je Hrvatskoj toliko potrebno vrijeme da organizira obranu, naoruža se i ustroji oružanu silu. Istoga dana kada je pao Vukovar na drugom kraju Hrvatske srpski su pobunjenici počinili još jedan težak zločin. Upavši u Škabrnju i Nadin, u zadarskom zaleđu, paravojne formacije koje su pratile JNA masakrirale su civilno stanovništvo.

Fényképek

Kako je obranjena HrvatskaKako je obranjena HrvatskaKako je obranjena HrvatskaKako je obranjena HrvatskaKako je obranjena Hrvatska

Kritikak


Nincs vélemény
AJáNLáSOK
  • Zoom In (2008)

    image
    An exciting dive into the production of the hottest movies. Get the insiders' look at the budget, the crew, and the actors, all in under seven minutes.
  • Une brique dans le ventre

    image
  • Izum

    image
    Otkrijte neke od najuzbudljivijih proizvoda koje su stvorili europski znanstvenici i poduzetnici. Ova serija pokriva sve, od novog načina uštede energije do...
  • Fashion Magazines

    image
    FashionTV gives you an exclusive look at the photoshoots of magazine editorials from all over the world.
TOP LISTáK

Bejelentkezés

A TvProfil sütiket használ a webhely jobb felhasználói élményének és funkcionalitásának biztosítása érdekében. A sütikkel kapcsolatos további információ itt található: adatvédelmi irányelvek.