poster

Kako je obranjena Hrvatska

Kako je obranjena Hrvatska

dokumentum | Horvátország

További vetítések
A műsor nem elérhető az országban
Felhasználói értékelés: 6.4/10
(5 votes)

RéSZ: 5

TARTALOM ISMERTETő

Tijekom rujna i listopada 1991. iz skladišta JNA diljem Hrvatske valjalo je oteti oružje i streljivo za rat za slobodu. U prvoj takvoj akciji u Malim Barama pokraj Ploča osvojeno je naoružanje za obranu Dalmacije. U zapadnoj Slavoniji žestoke borbe su se vodile oko Pakraca i Lipika, koji su se u nekoliko navrata našli u potpunom okruženju, a onda su hrvatske postrojbe prvi put krenule u uspješne napadačke akcije i oslobodile selo Bujavicu. Na krajnjem istoku pojavila se prijetnja velike humanitarne katastrofe kada se u potpunom okruženju u enklavi oko Iloka našlo 15.000 civila. Jedini izlaz bio je potpuni egzodus iz tog područja. Skupina "Tigrova" i ostalih branitelja Iloka nije pristala na predaju, nego su krenuli u proboj prema slobodnom hrvatskom teritoriju preko Srbije. Padom Župe dubrovačke u potpuno okruženje dospio je i Dubrovnik. Iz tog razloga pokrenuta je humanitarna akcija s pomoći "Konvoj Libertas". Zahvaljujući Libertasu vijest o ratu u Hrvatskoj odjeknula je u cijelom svijetu.
Urednik epizode: Leon Rizmaul

Fényképek

Kako je obranjena HrvatskaKako je obranjena HrvatskaKako je obranjena HrvatskaKako je obranjena HrvatskaKako je obranjena Hrvatska

Kritikak


Nincs vélemény
AJáNLáSOK
  • Elképesztő rejtélyek (2019)

    image
    The show will explore the facts behind the world's most fascinating, strange and inexplicable mysteries.
  • Organic Panic (2014)

    image
    Organic Panic challenges what has become the conventional wisdom of a global movement that affects every area of our lives.
  • Elhagyott építmények (2016)

    image
    A világ csak úgy hemzseg a lenyűgöző építészeti beruházásoktól. Ezek, ha sikeresnek bizonyulnak, boldogabbá teszik használóikat, ámulattal töltik el szemlélőiket...
  • Le point (1980)

    image
    "Le Point" was a Quebecer television program broadcast on Radio-Canada from 1981 to 2006. It offered reports or interviews on current events.
TOP LISTáK

Bejelentkezés

A TvProfil sütiket használ a webhely jobb felhasználói élményének és funkcionalitásának biztosítása érdekében. A sütikkel kapcsolatos további információ itt található: adatvédelmi irányelvek.