poster

Vrhovi Balkana

Vrhovi Balkana


További vetítések
A műsor nem elérhető az országban

éVAD: 2

RéSZ: Vrhovi Balkana - Šar planina

TARTALOM ISMERTETő

Ono što je Grcima Olimp, Bugarima Rila, Hrvatima Velebit, Slovencima Triglav, to je Makedoncima Šar planina. U samoj Makedoniji ona je po mnogo čemu kultna. Istražili smo sve o šarplanincu - mitskom psu, koji je dobio ime po planini sa čijih obronaka vodi porijeklo. Zna li šarplaninac brojati i u čemu je tajna činjenice da ovi psi prepoznaju pojedinačno svaku od više stotina ovaca, otkriva nam profesor Muhić. Na Šar planini ima mnogo jezera, još više vrhova iznad 2000 metara nadmorske visine, prostranih pašnjaka... Sve ovo pokriva 1600 kilometara kvadratnih, čime je treća planina po površini na Balkanu. Šar planina je duga 80, a široka blizu 30 kilometara.Na vrh se penjemo sa Ilinom Arsovom, prvom i za sada jedinom Makedonkom koja se popela na Mount Everest i time ušla u historiju tamošnjeg planinarstva. Ilina nam otkriva tajne Šar planine i zašto se baš ovdje pripremala za uspon na Mount Everest.

Fényképek

Vrhovi BalkanaVrhovi BalkanaVrhovi BalkanaVrhovi BalkanaVrhovi Balkana

Kritikak


Nincs vélemény
AJáNLáSOK
  • Show Me Where You Live (2017)

    image
    'Show Me Where You Live (Habiter Le Monde)' is a documentary series that aims to answer the following question: How can human beings claim ownership to a space so...
  • Ősi idegenek: A végső bizonyíték (2015)

    image
    Ancient Aliens explores the controversial theory that extraterrestrials have visited Earth for millions of years.
  • II. világháborús kincskeresők (2017)

    image
    In WW2 Treasure Hunters Suggs and WW2 militaria expert, Stephen Taylor, bring forgotten stories of World War Two back to life by unearthing artefacts from former...
  • Zoom In (2008)

    image
    An exciting dive into the production of the hottest movies. Get the insiders' look at the budget, the crew, and the actors, all in under seven minutes.
TOP LISTáK

Bejelentkezés

A TvProfil sütiket használ a webhely jobb felhasználói élményének és funkcionalitásának biztosítása érdekében. A sütikkel kapcsolatos további információ itt található: adatvédelmi irányelvek.