poster

Bajkovita Hrvatska: Nin - Condura Croatica

Bajkovita Hrvatska (2014)

dokumentum | Horvátország

További vetítések
A műsor nem elérhető az országban
Felhasználói értékelés: 10/10

RéSZ: 67

TARTALOM ISMERTETő

Arheološki nalazi potvrđuju da su antički Nin, tada Aenona, na današnjem otočiću osnovali Liburni. Luka rimskoga Nina nalazila se u Zadarskom kanalu, te je bila gospodarski značajno središte. Nezaobilazni dio ninske i hrvatske povijesti svakako je i starohrvatski brod condura croatica. Plovili su krajem 11. i početkom 12. stoljeća, a pretpostavlja se da je upravo njih spominjao car Konstantin Porfirogenet u 10. stoljeću kad je govorio o starohrvatskoj ratnoj mornarici. To je i razlog da su brodovi nazvani condura croatica, a smatraju se najmanjim i najubojitijim ratnim brodovima u svjetskoj povijesti.
Naratorica: Paula Jusić

Forgatókönyvíró:
Termelő: Paula Jusić

Fényképek

Bajkovita Hrvatska: Nin - Condura CroaticaBajkovita Hrvatska: Nin - Condura CroaticaBajkovita Hrvatska: Nin - Condura CroaticaBajkovita Hrvatska: Nin - Condura CroaticaBajkovita Hrvatska: Nin - Condura CroaticaBajkovita Hrvatska: Nin - Condura CroaticaBajkovita Hrvatska: Nin - Condura CroaticaBajkovita Hrvatska: Nin - Condura Croatica

Kritikak


Nincs vélemény
AJáNLáSOK
TOP LISTáK

Bejelentkezés

A TvProfil sütiket használ a webhely jobb felhasználói élményének és funkcionalitásának biztosítása érdekében. A sütikkel kapcsolatos további információ itt található: adatvédelmi irányelvek.