poster

Velikani u sjeni: Franjo Hanaman - divno novo svjetlo

Velikani u sjeni (2012)

dokumentum | Horvátország
Rendező: Želimir Belić

További vetítések
A műsor nem elérhető az országban
Felhasználói értékelés: 7.7/10
(3 szavazatokat)

RéSZ: 5

TARTALOM ISMERTETő

Kada su Franjo Hanaman, rođenjem Slavonac iz Drenovaca a životom bečki student i zagrebački profesor, i prijatelj mu Aleksandar Just u travnju 1903. patentirali u Beču svoju žarulju s volframovom niti "D.R.P.No. 15462", svijet je zakoračio u doba umjetne rasvjete kakvu danas poznajemo.
Osim tada čudesnog novog svjetla koje je donio svijetu, izum je unaprijedio i potencijale ranih dioda i trioda te ubrzao i omogućio razvoj nadolazeće nove tehnologije - elektronike.
Franjo Hanaman, zagrebački profesor, poznat kao otac kemijskog inženjerstva u Hrvatskoj, zaslužan je i za razvoj postupka zaštite željeza od korozije te mnogih drugih poboljšanja u širokom dijelu spektra raznih tehnologija i znanosti.

Forgatókönyvíró:

Fényképek

Velikani u sjeni: Franjo Hanaman - divno novo svjetloVelikani u sjeni: Franjo Hanaman - divno novo svjetloVelikani u sjeni: Franjo Hanaman - divno novo svjetloVelikani u sjeni: Franjo Hanaman - divno novo svjetloVelikani u sjeni: Franjo Hanaman - divno novo svjetloVelikani u sjeni: Franjo Hanaman - divno novo svjetloVelikani u sjeni: Franjo Hanaman - divno novo svjetloVelikani u sjeni: Franjo Hanaman - divno novo svjetlo

Kritikak


Nincs vélemény
AJáNLáSOK
TOP LISTáK

Bejelentkezés

A TvProfil sütiket használ a webhely jobb felhasználói élményének és funkcionalitásának biztosítása érdekében. A sütikkel kapcsolatos további információ itt található: adatvédelmi irányelvek.