poster

Libar Miljenka Smoje

Libar Miljenka Smoje oli ča je život vengo fantažija (2012)

dokumentum | Horvátország

További vetítések
A műsor nem elérhető az országban
Felhasználói értékelés: 8.8/10
(8 votes)

éVAD: 1

RéSZ: 4

TARTALOM ISMERTETő

Split je početkom 90-ih godina odbacio Smoju. Za Miljenka Smoju je nastupilo vrijeme izolacije, poniženja, vrijeđanja i zaborava. U četvrtoj epizodi vidjet ćemo kako je Smoje postao nepoželjan, kako se nosio sa samoćom i bolesti, što mu je značilo pisanje u tjedniku "Feral Tribune", u kojem mu je zadnji tekst objavljen nekoliko dana nakon smrti, u listopadu 1995. godine. U posljednjoj epizodi serije saznat ćemo zašto je Smoje pokopan u tajnosti, zašto je prešućivan i cenzuriran i nakon smrti, kako je "uskrsnuo" nakon osam godina, zašto je "čovik beštija koja piše", je li ispunio zadnje obećanje, te kako ga danas Split i Hrvatska slave kao velikog novinara i zaslužnoga hrvatskog književnika.

Forgatókönyvíró:
Termelő: Drago Škobić

Fényképek

Libar Miljenka SmojeLibar Miljenka SmojeLibar Miljenka SmojeLibar Miljenka SmojeLibar Miljenka SmojeLibar Miljenka SmojeLibar Miljenka SmojeLibar Miljenka SmojeLibar Miljenka SmojeLibar Miljenka SmojeLibar Miljenka SmojeLibar Miljenka SmojeLibar Miljenka SmojeLibar Miljenka SmojeLibar Miljenka Smoje

Kritikak


Nincs vélemény
AJáNLáSOK
TOP LISTáK

Bejelentkezés

A TvProfil sütiket használ a webhely jobb felhasználói élményének és funkcionalitásának biztosítása érdekében. A sütikkel kapcsolatos további információ itt található: adatvédelmi irányelvek.