poster

Glazbeni specijal: Montreux Jazz Specijal 2012. - Claude Nobs (1. dio)

Glazbeni specijal (2009)

zene | Horvátország

További vetítések
A műsor nem elérhető az országban

RéSZ: 1

TARTALOM ISMERTETő

S utemeljiteljem i direktorom Montreux Jazz Festivala Claudeom Nobsom razgovara Ante Batinović. Jedan od najvećih promotora glazbe u povijesti govori u prvom intervjuu za neki hrvatski medij o povijesti Festivala, kao i o njegovom najnovijem, 46. izdanju iz srpnja ove godine. Zatim o tome kako je Festival utemeljio kao Jazz Festival, ali i kako ga je već od drugog izdanja počeo mijenjati u festival glazbe, koji posjećuje 230.000 ljudi u 16 dana i noći. Usprkos desetljećima prijateljstva s Rolling Stonesima Claude Nobs nije ih uspio privoliti da nastupe na obali Ženevskog jezera, jer Mick Jagger bi rekao: "Rolling Stonesi ne nastupaju na jazz festivalima". Svi drugi, koje je Claude Nobs pozvao, pristali su na nastup, od Arethe Franklin do Pink Floyda, Led Zeppelina, Davida Bowieja do ZZ Topa i čak Slayera. Da ne govorimo o Quinceyju Jonesu, Herbieju Hancocku ili Milesu Daviesu i Bobu Dylanu. U emisiji možete vidjeti i ovogodišnje nastupe Tonyja Bennetta, Herbieja Hancocka, Sergia Mendesa i Lane Delrey. I, dakako, dio velikog originalnog spektakla Montreux Jazz festivala 2012. "Freak Out! Montreux Dance Party". Riječ je o osmosatnom spektaklu dance glazbe, od legendarnih članova sastava Chic do današnjih DJ-a. Tu je nastupila i Grace Jones, a Claude Nobs ima priču kako ju je privolio da dođe na festival.

Szerző: Ante Batinović
Műsorvezetője: Ante Batinović

Fényképek

Glazbeni specijal: Montreux Jazz Specijal 2012. - Claude Nobs (1. dio)Glazbeni specijal: Montreux Jazz Specijal 2012. - Claude Nobs (1. dio)Glazbeni specijal: Montreux Jazz Specijal 2012. - Claude Nobs (1. dio)Glazbeni specijal: Montreux Jazz Specijal 2012. - Claude Nobs (1. dio)

Kritikak


Nincs vélemény
AJáNLáSOK
  • Non-Stop Bangerz!

    image
    Nothing but the biggest tunes for you right now, one after the other!
  • Kedvenceink kedvencei

    image
    A Zenebutik sztárjai mutatják be kedvenc zenéiket.
  • Reload! Club Classics

    image
    We're going big on dancefloor smashes from across our favourite decades - that's massive tunes from the 90s, 00s and 10s!
  • Szerelmes Hangjegyek

    image
    Zenés összeállítás a Charme együttes - Jáger Gyula és Fehér Attila - jóvoltából a Zenebutikon!
TOP LISTáK

Bejelentkezés

A TvProfil sütiket használ a webhely jobb felhasználói élményének és funkcionalitásának biztosítása érdekében. A sütikkel kapcsolatos további információ itt található: adatvédelmi irányelvek.