poster

Pustolovina u Hrvatskoj: Biciklom po otocima

Pustolovina u Hrvatskoj (2003)

dokumentum | Horvátország

További vetítések
A műsor nem elérhető az országban

éVAD: 1

RéSZ: 9 - Biciklom po otocima

TARTALOM ISMERTETő

Na otoku Cresu težak je dugački biciklistički uspon do Gorice, po visini drugoga otočnog vrha u Hrvatskoj, a zatim ugodan spust u gradić Beli. Tu se na okomitim stijenama gnijezde bjeloglavi supovi, s rasponom krila do 3 metra najveći su europski orlovi.
Od grada Cresa pronalazimo biciklističku stazu do privlačnog gradića Valuna, a zatim se uspinjemo do najvišega otočnog sela, Lubenice, na vrhu stijene, 380 m iznad mora. Vozimo uz glasovito Vransko jezero, čije je dno 62 m niže od razine mora, a blizu sela Orleca promatramo let najvećeg broja supova u Hrvatskoj.
Na otoku Krku istražujemo staze od grada Krka do, u pravoj prašumi, skrivenih ostataka najstarijeg kaštela hrvatskih plemića Frankopana, Gradeca iz 12. stoljeća. Kampiramo u tradicionalnom selu Paprati i spuštamo se preko Dobrinje do ljekovitog blata u zaljevu Soline. Na putu do našeg cilja, grada Omišlja, posjećujemo dojmljivu špilju Biserujku i ostatke antičkog Fulfinuma te najveće sredozemne ranokršćanske bazilke iz 5. stoljeća - Mirine.

Fényképek

Pustolovina u HrvatskojPustolovina u HrvatskojPustolovina u HrvatskojPustolovina u HrvatskojPustolovina u Hrvatskoj

Kritikak


Nincs vélemény
AJáNLáSOK
TOP LISTáK

Bejelentkezés

A TvProfil sütiket használ a webhely jobb felhasználói élményének és funkcionalitásának biztosítása érdekében. A sütikkel kapcsolatos további információ itt található: adatvédelmi irányelvek.