poster

Svijet jazza: Mangroove i Jazz orkestar HRT-a

Svijet jazza (2017)

dokumentum, zene | Horvátország

További vetítések
A műsor nem elérhető az országban

TARTALOM ISMERTETő

Od kada se zagrebačka grupa Mangroove prije 15 godina pojavila na domaćoj sceni, etablirali su se s četiri albuma i nizom uspješnih koncerata, a priznala ih je i nagradila i struka kao jedan od najboljih domaćih pop bendova. Tražeći put do publike, nisu se libili istraživanja, a smjesom fanka, soula, bossa nove i elektronike, te klupske glazbe najnovijih trendova i retro sounda progresivnog rocka pronašli su više uspješnih formula. Igra i improvizacija nisu im ni u jednoj fazi razvoja bili strani. Štoviše, očita je njihova potreba za propitivanjem žanrova, pa i onog koji se smatra najzahtjevnijim - jazza. Zato možda i nije čudno da je Mangroove ove jeseni održao koncert s Jazz orkestrom Hrvatske radiotelevizije.
Veliki jazz orkestri moćni su glazbeni strojevi koje su u stanju samljeti svakojake materijale. Hoće li aranžmani i orkestracija pojesti izvornu pjesmu, hoće li žestina puhača pomesti vokal ili će se iznjedriti sretan spoj, to ovisi o cijelom nizu istančanih detalja, vještini aranžera, domišljatosti i disciplini glazbenika, ali i autoritetu vizionarskog dirigenta.
Da je koncert ispao odlično, potvrdit će i njihov zajednički album u ruhu jazza, na neki način best of Mangroove, koji uskoro izlazi.
Novinari i suradnici: Davor Hrvoj, Saša Drach
Facebook/SvijetJazza

Fényképek

Svijet jazza: Mangroove i Jazz orkestar HRT-aSvijet jazza: Mangroove i Jazz orkestar HRT-aSvijet jazza: Mangroove i Jazz orkestar HRT-aSvijet jazza: Mangroove i Jazz orkestar HRT-aSvijet jazza: Mangroove i Jazz orkestar HRT-aSvijet jazza: Mangroove i Jazz orkestar HRT-aSvijet jazza: Mangroove i Jazz orkestar HRT-aSvijet jazza: Mangroove i Jazz orkestar HRT-aSvijet jazza: Mangroove i Jazz orkestar HRT-aSvijet jazza: Mangroove i Jazz orkestar HRT-aSvijet jazza: Mangroove i Jazz orkestar HRT-aSvijet jazza: Mangroove i Jazz orkestar HRT-aSvijet jazza: Mangroove i Jazz orkestar HRT-aSvijet jazza: Mangroove i Jazz orkestar HRT-aSvijet jazza: Mangroove i Jazz orkestar HRT-aSvijet jazza: Mangroove i Jazz orkestar HRT-aSvijet jazza: Mangroove i Jazz orkestar HRT-aSvijet jazza: Mangroove i Jazz orkestar HRT-aSvijet jazza: Mangroove i Jazz orkestar HRT-aSvijet jazza: Mangroove i Jazz orkestar HRT-a

Kritikak


Nincs vélemény
AJáNLáSOK
  • MTV Unplugged (1989)

    image
    Major pop music stars play their songs with only acoustic instruments.
  • Space Night (1994)

    image
  • Tomorrow Today

    image
    Dive in to the fascinating world of science with Tomorrow Today. Your weekly dose of science knowledge. A show for everyone who's curious -- about our cosmos and...
  • Germany from Above (2010)

    image
TOP LISTáK

Bejelentkezés

A TvProfil sütiket használ a webhely jobb felhasználói élményének és funkcionalitásának biztosítása érdekében. A sütikkel kapcsolatos további információ itt található: adatvédelmi irányelvek.