poster

Znanstveni krugovi

Znanstveni krugovi (2013)

Dokumentarfilm | Kroatien

INHALT

Prije nekoliko tisuća godina nastaju prvi kalendari. Nisu bili kao ovi današnji ali su ljudi po njima vrlo uspješno računali vrijeme i pamtili događaje. Koji su to prvi kalendari i koliko bi oni danas bili upotrebljivi? Ove godine obilježava se 250 godina od rođenja Aleksandra von Humboldta, znanstvenika i istraživača. Čime je zadužio svjetsku znanost i zašto se i danas njegove ime u znanstvenim krugovima često spominje? Većina uzgojenog cvijeća i ukrasnog bilja i našim vrtovima stranog je porijekla. Može li se komercijalno uzgajati naše, autohtono i zaštićeno cvijeće, i bi li to za njegovu budućnost bilo korisno ili štetno?
Svi će se složiti da je morska riba ukusna i dobra za čovjekovo zdravlje. U moru, međutim, živi na tisuće drugih organizama i u mnogima od njih skriva se vrlo ljekovit potencijal. Istraživanja traju.
Realizatorica: Petra Marotti
Novinarke: Sandra Pavković, Mirjana Srhoj, Denisa Šuman Ščurić, Maja Vađić

Fotos

Znanstveni krugoviZnanstveni krugovi

Rezensionen


Keine Bewertungen
EMPFEHLUNG
  • Freedom (2018)

    image
  • Consomag (1995)

    image
  • Rute raus, der Spaß beginnt (2007)

    image
    TV-Moderator Heinz Galling und Angel-Europameister Horst Hennings stellen die schönsten und interessantesten Angelreviere nicht nur Norddeutschlands vor, verraten...
  • Handwerkskunst! (2015)

    image
    Die Handwerkerinnen und Handwerker drechseln, hobeln, schmieden, schneidern. Sie zeigen, was Handwerk zu bieten hat: Vom Dachstuhl zimmern bis zum Brot backen....
TOP-LISTEN

TvProfil verwendet Cookies, um die Benutzerfreundlichkeit und Funktionalität der Website zu verbessern. Weitere Informationen zu Cookies finden Sie hier: datenschutzerklärung.