poster

Što je klasik? Klasik preko volje Ivan Slamnig

Što je klasik? (2016)

Kultur | Kroatien

Wo zu sehen
Show in Land nicht verfügbar

INHALT

Kako je pisao Ivan Slamnig? Rođen u Metkoviću 1930., prve pjesme objavio je 1952. I dok su pjesnici njegova naraštaja većinom pisali u pomalo patetično - filozofskom ključu, on je odabrao drugi smjer, onaj ludički, zaigrani i napravio poetičku subverziju. Je li njegovo pjesništvo redefinicija hrvatske poezije? Kako funkcionira i na akademskoj i na pučkoj razini? U hrvatskoj književnosti nitko nije kao on toliko vlastiti govor miješao s tuđim. Kako je to činio? Amerikanizirao je tadašnju socijalističku i samoupravnu kulturu. Na koji način? Kako je brisao granice između elitnog i trivijalnog, umjetničkog i ne-umjetničkog i zašto je baš on pjesnik kojeg morate čitati?
O tome razgovaramo s višom asistenticom s Katedre za stilistiku pri zagrebačkome Filozofskom fakultetu, književnom kritičarkom Anerom Ryznar.

Fotos

Što je klasik? Klasik preko volje Ivan SlamnigŠto je klasik? Klasik preko volje Ivan SlamnigŠto je klasik? Klasik preko volje Ivan SlamnigŠto je klasik? Klasik preko volje Ivan SlamnigŠto je klasik? Klasik preko volje Ivan SlamnigŠto je klasik? Klasik preko volje Ivan SlamnigŠto je klasik? Klasik preko volje Ivan SlamnigŠto je klasik? Klasik preko volje Ivan SlamnigŠto je klasik? Klasik preko volje Ivan SlamnigŠto je klasik? Klasik preko volje Ivan SlamnigŠto je klasik? Klasik preko volje Ivan SlamnigŠto je klasik? Klasik preko volje Ivan SlamnigŠto je klasik? Klasik preko volje Ivan SlamnigŠto je klasik? Klasik preko volje Ivan SlamnigŠto je klasik? Klasik preko volje Ivan SlamnigŠto je klasik? Klasik preko volje Ivan SlamnigŠto je klasik? Klasik preko volje Ivan SlamnigŠto je klasik? Klasik preko volje Ivan SlamnigŠto je klasik? Klasik preko volje Ivan SlamnigŠto je klasik? Klasik preko volje Ivan Slamnig

Rezensionen


Keine Bewertungen
EMPFEHLUNG
TOP-LISTEN

TvProfil verwendet Cookies, um die Benutzerfreundlichkeit und Funktionalität der Website zu verbessern. Weitere Informationen zu Cookies finden Sie hier: datenschutzerklärung.