poster

Informer

Informer

Magazin | Kroatien

Wo zu sehen
Show in Land nicht verfügbar

SAISON: 1

FOLGE: 109

INHALT

U Saboru je na čitanju zakon koji se s EU usklađivao dvije godine, Zakon o tržištu kapitala. Riječ je o najkompleksnijoj materiji iz financijskoga sektora koja teži čak 740 članaka i više od 600 stranica. Novosti su mnogobrojne, no Informer se zadržao na jednoj - dodatnoj ulozi HANFA-e koja bi sada trebala nadzirati i financijska izvješća tvrtki čije dionice kotiraju na burzi!
Iako smo u zoni gospodarskoga rasta zemlja pustoši, osiromašuje i pretvara se u zemlju prekarijata. Trend je to koji je u Hrvatskoj započeo kao odgovor na krizu, no danas je gotovo pravilo - nesigurni rad na određeno, s pravima koja se tope. Pa dok se poslodavci u čudu pitaju gdje je radna snaga, drugi se pitaju je li moguć novi odnos rada i kapitala?
U takvoj je zemlji zaštićeni račun tražena kategorija. Kako je sve više Hrvata pod ovrhom, da ona ne bi sjela na sva primanja dužnika osmišljen je institut zaštićenoga računa, a Informer pita - kada, kako, uz kakve uvjete i tko ga može otvoriti?
Već neko vrijeme cijene nekretnina rastu, pa se čini da se to tržište, uz građevinu najviše pogođeno krizom, oporavlja. No cijene ne rastu svugdje jednako niti istim stopama, što će reći da nam se rast događa, nije ciljano potaknut, pa je pitanje je li riječ o stvarnome oporavku ili tek o anomaliji.
U rubrici Moj novac danas o veselijoj stvari, dječjim rođendanima. Stvar jest vesela, ali za roditelje i skupa, pa ekipa Informera propituje što je jeftinije, organizirati proslavu u vlastitoj režiji, kod kuće ili prepustiti sve organizatorima partyja?

Fotos

InformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformer

Rezensionen


Keine Bewertungen
EMPFEHLUNG
  • Klima Update (2021)

    image
    Der Klimawandel ist weiter auf dem Vormarsch. In dem "Klima Update" erklären Christian Häckl und Bernd Fuchs verschiedene Klimaphänomene und ordnen tagesaktuelle...
  • Noé barátai (2021)

    image
  • Littoral

    image
  • Esély

    image
TOP-LISTEN

TvProfil verwendet Cookies, um die Benutzerfreundlichkeit und Funktionalität der Website zu verbessern. Weitere Informationen zu Cookies finden Sie hier: datenschutzerklärung.