poster

Informer

Informer

Magazin | Kroatien

Wo zu sehen
Show in Land nicht verfügbar

SAISON: 1

FOLGE: 84

INHALT

U prošlome 'Informeru' ekipa emisije propitivala je mogućnost malih pomaka u sadržaju Ovršnoga zakona koji 300 tisuća ljudi drži u šaci. U ovotjednoj emisiji 'Informer' istražuje kome je i zašto u interesu ovakav Zakon i kakve su šanse da se on promijeni u ključnim stavkama.
Iako se priča o Agrokoru približava Remetincu, nije sigurno da će nadležni postaviti prava pitanja i da ćemo na njih dobiti prave odgovore. Pitanje odgovornosti ne seže samo u prošlost i u sve institucije koje su omogućile postojanje Agrokora. Dio je odgovornosti i na izvanrednoj upravi.
Vrijeme startupova još nije prošlo, štoviše, val se posve dobro drži i u Hrvatskoj. Vjerojatno i zato što je lepeza financiranja sve šira i kapital sve dostupniji. Uspješne priče poput 'pametne klupe' sigurno daju vjetar u leđa, no kakav je prosjek održivosti startupa na duže staze? 'Informer' donosi odgovor.
Iako se većina inozemnih fakulteta plaća, za oko devet tisuća naših studenata u inozemstvu to nije prepreka. Nekoliko je razloga - moguće je studirati uz rad, čime se studenti sami uzdržavaju. Na svim je fakultetima praksa obvezna i zato su dobro pripremljeni za tržište rada. Također, ono što je ključno, stope zapošljavanja iznimno su visoke. Ekipa 'Informera' donosi priču o studiranju u inozemstvu.
U Hrvatskoj istodobno traje prava bitka za mogućnost obavljanja prakse u nekoj konkretnoj kompaniji. Mjesta je toliko malo da su čak morali intervenirati poslodavci i EBRD kako bi se studentima omogućilo da s diplomom steknu i kakva-takva praktična znanja. Više o ovoj temi pogledajte u 'Informeru'.

Fotos

InformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformer

Rezensionen


Keine Bewertungen
EMPFEHLUNG
  • À l'Affiche

    image
  • Normalan život (2008)

    image
    Kontakt emisija koja daje odgovore na mnoga pitanja i neznanje o osobama sa invaliditetom. Sva pitanja, odgovore i dileme oko različiti bolesti kako pomoći...
  • Folklor video magazin

    image
    Emisija o folkloru BN televizije.
  • vox nachrichten

    image
    Die Welt im Überblick! Die "vox nachrichten" beleuchten die wichtigsten Themen des Tages, liefern Hintergründe und ordnen das Geschehen ausführlich ein....
TOP-LISTEN

TvProfil verwendet Cookies, um die Benutzerfreundlichkeit und Funktionalität der Website zu verbessern. Weitere Informationen zu Cookies finden Sie hier: datenschutzerklärung.