poster

Informer

Informer

Magazin | Kroatien

Wo zu sehen
Show in Land nicht verfügbar

SAISON: 1

FOLGE: 55

INHALT

Javnost opet problematizira rad nedjeljom. Svaki put zapnemo u istoj socijalnoj priči. S obzirom na to da se 'Informer' bavi ekonomijom, ekipa emisije pokušala je dokučiti jednu stvar - ima li ekonomskog rezona za rad nedjeljom?
To pitanje nije toliko važno poslodavcima koji muku muče s radnom snagom. Platili bi oni koliko god treba, samo da je ima. A nema je. Strukovne škole, one koje još žive, sve su više prazne. Istodobno, proizvodne tvrtke vape za alatničarima, variocima, keramičarima, tesarima.
Iako je hrana strateški biznis, poljoprivreda nije u strateškom fokusu. Dio je problema i u domeni samih poljoprivrednika, orijentiranih žitaricama koje ne traže cjelogodišnji rad. Razvijeni su okrenuti povrtnim kulturama koje traže više rada, ali i nose veću zaradu. Zbog toga je teško uvesti trend razvijenih - dijeljenje, a ne kupnju skupih strojeva na kredit. 'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji.
Ekipa 'Informera' donosi priču o utjecaju dronova na gospodarstvo. Dronovi i u Hrvatskoj sve češće lete. Logično, jer se sve više koriste u poslovanju. Tržište se prilično razvilo u posljednjih godinu dana. Naime, šire se i područja u kojima se primjenjuju - poljoprivreda, geodezija, promet, građevina, energetika…

Fotos

InformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformer

Rezensionen


Keine Bewertungen
EMPFEHLUNG
TOP-LISTEN

TvProfil verwendet Cookies, um die Benutzerfreundlichkeit und Funktionalität der Website zu verbessern. Weitere Informationen zu Cookies finden Sie hier: datenschutzerklärung.