poster

Informer

Informer

Magazin | Kroatien

Wo zu sehen
Show in Land nicht verfügbar

SAISON: 1

FOLGE: 45

INHALT

Snježna je kraljica završila, no javnost je i dalje polarizirana. Društvene su mreže užarile 'za' i 'protiv' argumentacije o tome možemo li si priuštiti cijeli taj spektakl. Sličnu su stazu u središtu grada svojedobno imali samo München i Moskva, toliko bogatiji od Zagreba da su usporedbe nepotrebne. Službene gradske brojke tvrde da je sve u plusu. 'Informer' istražuje je li doista tako.
Zajedno s paketom raznih rezanja, pojeftinjenja i olakšavanja života poduzećima, od 1. siječnja na životu je novi Zakon o javnoj nabavi - onaj koji umjesto najniže cijene preferira ekonomski najpovoljniju ponudu. Zašto su poboljšanja zakona važna? Zato što se u javnoj nabavi godišnje vrti nevjerojatnih 40 milijardi kuna i zato što se previše natječaja namješta. 'Informer' istražuje - hoće li novi Zakon doskočiti rupama prijašnjega?
Loša javna nabava ugrađena je i u priču o nesretnim razdjelnicima. Država je uletjela grlom u jagode, a da nitko nije bio spreman na ono što slijedi poslije. Do sljedeće sezone grijanja problem razdjelnika trebao bi biti riješen. Dok se ne donese nova regulativa, oni koji ih nisu ugradili, a to je oko 40 posto zgrada u Hrvatskoj, neće se kažnjavati. Ostalima vjerojatno rastu magareće uši jer su pod prijetnjom kazni i uvjeravanja kako razdjelnici donose uštedu ugradili te uređaje.
Unazad nekoliko godina, kada je započeo zagrebački turistički boom, pojavio se novi trend koji je pustio priličan korijen diljem zemlje - bed & breakfast smještaj. Kvaliteta više - doručak, ne samo spavanje - privlači sve više mlađih turista koji vrijeme ne žele trošiti na mozganje o tome gdje jesti, nego što vidjeti. Ekipa 'Informera' donosi više u ovotjednom izdanju.

Fotos

InformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformer

Rezensionen


Keine Bewertungen
EMPFEHLUNG
TOP-LISTEN

TvProfil verwendet Cookies, um die Benutzerfreundlichkeit und Funktionalität der Website zu verbessern. Weitere Informationen zu Cookies finden Sie hier: datenschutzerklärung.