poster

Informer: magazinska emisija

Informer

Magazin | Kroatien

Wo zu sehen
Show in Land nicht verfügbar

SAISON: 1

FOLGE: 41 - magazinska emisija

INHALT

'Informer' ovaj tjedan istražuje zašto se na trgovačkim sudovima sporovi ne rješavaju godinama. Doduše, Hrvatska ima deset puta više parničnih predmeta od Austrije i 30 puta više od Finske. Kako smo jedna od rijetkih zemalja u kojima pravomoćnost ne znači ništa, postupci traju 6-7 i više godina. Dotad su i poduzeće koje se pokušalo naplatiti kroz trgovački sud i tuženo poduzeće odavna mrtvi.
Poznato je da cijena cestarine ide gore i da vinjeta neće biti, no to neće riješiti temeljni problem HAC-a - golema, i to nepovoljna zaduženost. Problem se upravo rješava sa Svjetskom bankom, sporazum o reprogramu trebao bi biti potpisan do kraja ožujka iduće godine. Ekipa 'Informera' odgovara na pitanje to znači za korisnike hrvatskih autocesta.
Već tri godine imamo liberalizirano tržište električne energije. Tada su potrošači masovno bježali novim ponuđačima struje, no nakon nekog vremena dio se vratio u okrilje HEP-a. 'Informer' propituje - kakvo je stanje danas?
Za kraj nešto posve drugačije. Naime, ekipa 'Informera' odlučila je gledatelje potaknuti na čitanje. Zato što čitanje mijenja obrazovanje, a obrazovanje krvnu sliku gospodarstva. Svakoga mjeseca 'Informer' će predstaviti najčitanije naslove odabranoga žanra i usput setom darovanih knjiga obradovati vrtić, školu, dom ili neku drugu instituciju. Ekipa emisije ovoga tjedna govori o tome što se najviše čitalo u 2016. godini.

Fotos

InformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformer

Rezensionen


Keine Bewertungen
EMPFEHLUNG
TOP-LISTEN

TvProfil verwendet Cookies, um die Benutzerfreundlichkeit und Funktionalität der Website zu verbessern. Weitere Informationen zu Cookies finden Sie hier: datenschutzerklärung.