poster

Informer

Informer

Magazin | Kroatien

Wo zu sehen
Show in Land nicht verfügbar

SAISON: 1

FOLGE: 38

INHALT

Informer nastavlja s problemskim pričama o jednome od najvećih poslodavaca u zemlji, Zagrebačkom holdingu. Ako se u svibnju iduće godine na lokalnim izborima smjene osobe na čelu glavnoga grada, imat će prilično svezane ruke. Zašto? Zato što je infrastrukturni razvoj grada u rukama Zagrebačkoga holdinga, a on je zadužen preko glave. Prema službenim podacima, krediti i obveznice su jedan i pol puta veći od proračuna grada. Koliko ukupno iznose druge financijske obveze vjerojatno ne zna ni sâm gradonačelnik.
Već neko vrijeme gradska čistoća smeće ne odvozi tri puta tjedno nego samo dva puta, navodno kako bi natjerali građane na pažljivije razvrstavanje otpada. Bila bi to hvalevrijedna nakana kada bi u većini kvartova doista i postojali kontejneri za njegovo razvrstavanje. Bez toga, potez se čini namještaljkom, čiji je jedini rezultat - zatrpanost građana smećem. Informer donosi više u ovotjednoj emisiji.
Poduzetnici se godinama žale kako kanal između državne razvojne banke, HBOR-a, i poslovnih banaka slabo štima. HBOR poduzetniku odobri kredit, no on počesto u poslovnoj banci zapne. Ekipa Informera istražila je - čine li poduzetnici nešto pogrešno? Gdje je problem, a gdje rješenje?
Kako je sve više poduzetnika, tako raste i broj različitih udruga. Shvatila je to i porezna uprava. Zakon o udrugama se mijenjao i ključno je pitanje, zbog svih onih koji kreativne poslove nastoje legalizirati upravo preko udruga, ima li smisla da se biznis obavlja preko njih i čemu one uopće služe? Gledatelji mogu saznati odgovor u ovotjednom izdanju Informera.

Fotos

InformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformer

Rezensionen


Keine Bewertungen
EMPFEHLUNG
TOP-LISTEN

TvProfil verwendet Cookies, um die Benutzerfreundlichkeit und Funktionalität der Website zu verbessern. Weitere Informationen zu Cookies finden Sie hier: datenschutzerklärung.