poster

Informer: magazinska emisija

Informer

Magazin | Kroatien

Wo zu sehen
Show in Land nicht verfügbar

SAISON: 1

FOLGE: 24 - magazinska emisija

INHALT

Dok političari u zemljama razvijene demokracije nude ostavke zbog nama smiješnih sitnica (vožnja s 0,2 promila, zapošljavanje dadilja na crno…) mi još biramo po onoj: 'Ma, neka je on uzeo sebi, dao je i nama'. Većina iz politike uvijek izađe bogatija nego kad je ušla. Upravo je zato uveden institut imovinske kartice, a postoji i nešto što se zove sukob interesa. Informer istražuje - je li to u hrvatskome slučaju dovoljan korektivni alat?
Dok se u 'hoch' politici zamućuju i zarađuju milijarde, u većini jugoistočnih članica Europske unije, dakle i u Hrvatskoj, oko 30 posto građana energetski je siromašno. To znači da kućanstvo teško ili uopće ne može zadovoljiti osnovne potrebe za energijom. Smanjenje energetskoga siromaštva cilj je projekta REACH koji se trenutačno provodi u četiri zemlje: Hrvatskoj, Sloveniji, Bugarskoj i Makedoniji. Ideja je prepoznati ga kao problem koji zahtijeva posebno skrojenu politiku i mjere na lokalnoj, nacionalnoj i EU razini.
Plaćanje računa, pa i onih za energiju, bilo bi mnogo lakše kada bi postojao podnošljiv izlaz iz prezaduženosti. Prema službenim podacima HNB-a, oko 12 posto kredita građana ili gotovo 15 milijardi kuna - nije naplativo! Na koje se načine ljudi pred financijskim zidom mogu refinancirati? Ekipa Informera donosi više u ovotjednoj emisiji.
U borbi protiv utajivača poreza španjolski je ministar financija u pomoć pozvao - dronove. Opremljeni kamerama, bez problema snimaju sve što nije prijavljeno. Ovo nije poziv budućem ministru financija da posegne za istim alatom, no činjenica je da i hrvatskim nebom leti sve više dronova. Procjena vrijednosti tržišta još ne postoji, no zna se da ih 198 operatera iznajmljuje i u gospodarske svrhe.

Fotos

InformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformer

Rezensionen


Keine Bewertungen
EMPFEHLUNG
  • Déclic

    image
  • Movie Mag

    image
    Il settimanale di attualità cinematografica di Rai Movie: in primo piano film in uscita, curiosità, backstage con interviste ad attori e registi e materiale...
  • Marktcheck (2009)

    image
    Verbrauchermagazin, das Themen aus dem wirtschaftlichen Alltag der Zuschauer behandelt: vom Versicherungscheck bis zum Bankgeschäft, vom Steuertipp bis zum...
  • Fashion

    image
    All the best of the Parisian catwalks and a look behind the scenes at the big names in Haute Couture.
TOP-LISTEN

TvProfil verwendet Cookies, um die Benutzerfreundlichkeit und Funktionalität der Website zu verbessern. Weitere Informationen zu Cookies finden Sie hier: datenschutzerklärung.