poster

Kulturna baština: Na Rokovu perivoju

Kulturna baština (2016)

Dokumentarfilm | Kroatien

Benutzer-Bewertung: 10/10

INHALT

Rokov perivoj, smješten na obronku Medvednice koji se pruža do samog središta Zagreba, prostor je iznimnog ozračja gdje ćemo prvo primijetiti obiteljske kuće uronjene u vrtove, tu je i dražesna starinska zavjetna kapela koju su u čast sv. Roku, zaštitniku od kuge, sagradili građani Gradeca u doba kad je ta opaka bolest nemilo harala ovim krajevima. Glavni oltar bio je prije nekoliko desetljeća oštećen u požaru, što je potaknulo istraživanje i obnovu koji su dali niz dosad nepoznatih podataka o umjetničkoj produkciji 17. i 18. stoljeća te o pučkoj pobožnosti Gradeca.
Montaža: Vlatka Zadro
Urednica i scenaristica: Edda Dubravec

Editor: Edda Dubravec

Fotos

Kulturna baština: Na Rokovu perivojuKulturna baština: Na Rokovu perivojuKulturna baština: Na Rokovu perivojuKulturna baština: Na Rokovu perivojuKulturna baština: Na Rokovu perivojuKulturna baština: Na Rokovu perivojuKulturna baština: Na Rokovu perivojuKulturna baština: Na Rokovu perivoju

Rezensionen


Keine Bewertungen

TvProfil verwendet Cookies, um die Benutzerfreundlichkeit und Funktionalität der Website zu verbessern. Weitere Informationen zu Cookies finden Sie hier: datenschutzerklärung.