poster

Informer: magazinska emisija

Informer

Magazin | Kroatien

Wo zu sehen
Show in Land nicht verfügbar

SAISON: 1

FOLGE: 13 - magazinska emisija

INHALT

U ovotjednome izdanju, Informer donosi reportažu o kaosu s popisom strateških tvrtki koji je zamalo ubrao još jednu žrtvu. Imunološki zavod ipak će preživjeti. Koliko je kupio vremena, već je drugo pitanje. Nakon što je vlast shvatila da je proizvodnja cjepiva i krvnih pripravaka ipak strateška, računi su tvrtke odblokirani. No još nedostaje ključna stvar - ulaganje u suvremenu opremu kako bi se nakon tri godine ponovno dobila dozvola za pokretanje proizvodnje.
Nesposobnost plaćanja tekućih obveza, među njima i onih poreznih, hrvatske poduzetnike muči od osamostaljenja. Neko se vrijeme obveze nisu plaćale jednostavno zato što je nekima to bilo dopušteno. No s krizom su se stvari zaoštrile - poduzeća danas doista nemaju novca da podmire sve obveze. Informer istražuje koje su im opcije na raspolaganju i kako se nagoditi s Poreznom upravom.
Kada bi država na čelnim pozicijama javnih poduzeća, institucija i agencija odlučila postaviti menadžere, pitanje je bi li to uopće mogla. Na temelju kojih pravilnika ili koeficijenata bi im isplaćivala menadžersku plaću? Na temelju čega bi država menadžeru jamčila neovisan rad? Kako bi ga pustila da restrukturira neku kompaniju kada to uglavnom znači rezove, a rezovi znače gubitak glasova? Ekipa Informera donosi više o tome.
Stižu vrućine, a stižu i plodovi zemlje. Većina proizvođača nema ih gdje skladištiti. Vlastitih kapaciteta nemaju, nisu se udružili i kupili zajedničke, pa su između proizvođača i velekupaca osvanuli posrednici. No i njihovi su kapaciteti višestruko manji od potreba. Samo će jabuka ove godine, procjenjuje se, biti više od stotinu tisuća tona, a hladnjače mogu primiti dvostruko manje. Manje rashladnih prostora znači i smanjenje ionako manjkave proizvodnje. Gledatelji mogu doznati više u reportaži ekipe Informera.

Fotos

InformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformerInformer

Rezensionen


Keine Bewertungen
EMPFEHLUNG
  • Déclic

    image
  • Movie Mag

    image
    Il settimanale di attualità cinematografica di Rai Movie: in primo piano film in uscita, curiosità, backstage con interviste ad attori e registi e materiale...
  • Marktcheck (2009)

    image
    Verbrauchermagazin, das Themen aus dem wirtschaftlichen Alltag der Zuschauer behandelt: vom Versicherungscheck bis zum Bankgeschäft, vom Steuertipp bis zum...
  • Fashion

    image
    All the best of the Parisian catwalks and a look behind the scenes at the big names in Haute Couture.
TOP-LISTEN

TvProfil verwendet Cookies, um die Benutzerfreundlichkeit und Funktionalität der Website zu verbessern. Weitere Informationen zu Cookies finden Sie hier: datenschutzerklärung.