poster

Eko zona

Eko zona

Kroatien

Wo zu sehen
Show in Land nicht verfügbar

FOLGE: 592

INHALT

U Varaždinu je u tijeku izrada Strategije za planiranje i upravljanje stablima, ključnim čimbenikom ekološke ravnoteže u gradovima. Ujedno po prvi put Varaždin bira svoje Stablo godine te je odabran i za Europski grad drveća za 2024.
Ogulinski kraj bogat je pčelinjim pašama, pa tako i onom meduna. To je med koji proizvodi autohtona pasmina sive pčele od medne rose. Zbog svoje specifičnosti prošle je godine goranski medun dobio zaštićenu oznaku izvornosti u cijeloj EU.
Donosimo i pregled stranih vijesti.
Solarizacija Hrvatske napokon je uhvatila zamah, no još mnogo toga treba napraviti kako bi se naša zemlja odmaknula s europskog začelja u instaliranoj snazi solarnih elektrana po stanovniku. U proizvodnom miksu udio im je 2,2 posto. Zaključak je to sa Skupštine Hrvatske stručne udruge za Sunčevu energiju koja je nedavno obilježila 20 godina rada. Tim je povodom, uz ostale zaslužne tvrtke i pojedince, i emisija Eko zona dobila priznanje za iznimno vrijedan doprinos u promicanju uporabe Sunčeve energije.

Fotos

Eko zonaEko zonaEko zonaEko zonaEko zona

Rezensionen


Keine Bewertungen
TOP-LISTEN

TvProfil verwendet Cookies, um die Benutzerfreundlichkeit und Funktionalität der Website zu verbessern. Weitere Informationen zu Cookies finden Sie hier: datenschutzerklärung.