poster

What's up Sjever-Jug

What's up Sjever-Jug (2024)

Dokumentarfilm, Reise | Kroatien
Regie: Sandra Basso

Benutzer-Bewertung: 7/10
(3 stimmen)

SAISON: 1

FOLGE: 2

INHALT

O norveškom mentalitetu doznajemo od pisca Larsa Svendsena, autora knjige Filozofija dosade, prevođenog i na hrvatski jezik. Tillit je važna riječi za etiku norveškog društva, njezino značenje zna svaki Norvežanin. Saznajemo što je novo u Oslu, a to je da se prozori višekatnica peru dronovima. Novo je da se prave zgrade, čak i neboderi kompletno od drveta. Finska ima povijesno neugodnog susjeda s kojim su hrabro ratovali, kao manji i slabiji čak i pobjeđivali, ali uvijek na oprezu dizali su spomenike prijateljstva s ruskim narodom. Danas te uspomene uklanjaju bez buke, bez publike. Posjetili smo jedno od 5500 skloništa u Helsinkiju. Na cijelom teritoriju Finske skloništa je 50.500 za gotovo 5 milijuna stanovnika. Posjetili smo i sklonište za beskućnike, a štićenici su uglavnom posrnuli ovisnici.

Produzent: Vesna Banović
Autor: Goran Milić
Moderator: Goran Milić

Fotos

What's up Sjever-JugWhat's up Sjever-JugWhat's up Sjever-JugWhat's up Sjever-JugWhat's up Sjever-JugWhat's up Sjever-JugWhat's up Sjever-JugWhat's up Sjever-JugWhat's up Sjever-JugWhat's up Sjever-JugWhat's up Sjever-JugWhat's up Sjever-JugWhat's up Sjever-JugWhat's up Sjever-JugWhat's up Sjever-Jug

Rezensionen


Keine Bewertungen
TOP-LISTEN

TvProfil verwendet Cookies, um die Benutzerfreundlichkeit und Funktionalität der Website zu verbessern. Weitere Informationen zu Cookies finden Sie hier: datenschutzerklärung.