SAISON: 1

FOLGE: 8

INHALT

Rat se iz Hrvatske proširio na BiH. Srbi ne žele prihvatiti samostalnost te države i JNA staje na njihovu stranu. S teritorija BiH nastavljaju se napadi na jug Hrvatske i uništavaju hrvatska sela u Hercegovini. Osma epizoda govori o susretima Milošević - Tuđman 1991. i otkriva kako je Alija Izetbegović prešutio zločine JNA u Hercegovini. Stjepan Kljujić, bivši predsjednik Predsjedništva BiH, govori o Izetbegovićevom islamizmu i Tuđmanovim pogreškama u BiH. Bakir Izetbegović svjedoči o razgovorima Alije Izetbegovića i dr. Franje Tuđmana. Epizoda otkriva i kako je Vatikan smijenio predsjednika HR Herceg-Bosne Matu Bobana, a Mate Granić svjedoči o Izetbegovićevoj ponudi Tuđmanu za podjelom BiH na pregovorima u Ženevi.

Fotos

PredsjednikPredsjednikPredsjednikPredsjednikPredsjednikPredsjednikPredsjednikPredsjednikPredsjednikPredsjednikPredsjednikPredsjednik

Rezensionen


Keine Bewertungen
EMPFEHLUNG
TOP-LISTEN

TvProfil verwendet Cookies, um die Benutzerfreundlichkeit und Funktionalität der Website zu verbessern. Weitere Informationen zu Cookies finden Sie hier: datenschutzerklärung.