INHALT

Na Svjetski dan socijalne pravde istražujemo koliko smo socijalno pravedno društvo. Imamo li doista svi jednake mogućnosti, primjerice, za školovanje ili je nekima lakše? Je li isto roditi se ondje gdje je sve dostupno ili gdje nas od škole dijele kilometri?
Monika Herceg nije ostala na mjestu koje joj je život u startu namijenio. Odrasla je u selu Pecki pokraj Petrinje. Djetinjstvo je provela u izbjeglištvu u Velikoj Gorici. Danas je fizičarka koja piše poeziju. Nije napunila ni 30, a već se ovjenčala brojnim nagradama.
Svi volimo slastan zalogaj, a još nam je i draže ako je domaći. Hrvatska je u Europskoj uniji na drugom mjestu prema konzumaciji svinjetine. Posjetili smo neke proizvođače u Slavoniji, male i velike, i vidjeli kako rade.
Puno se govori o videoigricama, ali mi ćemo o starom dobrom šahu. Poznato je da itekako uspješno razvija male sive stanice, ali njegova je moć primjenjiva i u medicini, i to oporavku moždanih stanica. Otkrivamo kako izgleda partija šaha naslijepo.
Urednica projekta: Maja Tokić
Sadržaj je dostupan i na multimedijskoj platformi HRTi.

Fotos

PulsPulsPulsPulsPulsPuls

Rezensionen


Keine Bewertungen
EMPFEHLUNG
  • A La Carte

    image
  • Info-intox

    image
  • CNN Newsroom (1989)

    image
    Newsroom is the longest-running show on CNN. It airs twice on weekdays and throughout the day on Saturdays and Sundays.
  • atv Ana Haber

    image
TOP-LISTEN

TvProfil verwendet Cookies, um die Benutzerfreundlichkeit und Funktionalität der Website zu verbessern. Weitere Informationen zu Cookies finden Sie hier: datenschutzerklärung.