poster

Znanstveni krugovi

Znanstveni krugovi (2013)

Dokumentarfilm | Kroatien

INHALT

CERN je jedan od najvećih znanstveno-istraživačkih centara u svijetu. Na mnogim su projektima od njegova osnutka radili naši znanstvenici iako Hrvatska nije bila član. Odnedavno jest.
Neutrini su elementarne čestice koje je teško detektirati. Mogu proći kroz zemlju ili bilo koju tvar a da ne ostave trag. Ipak su otkriveni. A otkriven je i izvor astrofizičkih neutrina.
Kakva je kvaliteta vode u nekom potoku može se saznati i istražujući hranidbene mreže u njima, odnosno sastav biljnog i životinjskog svijeta. Evo što je otkriveno u zagrebačkim potocima.
Što je održivo ribarenje, što se događa s viškom ribe i postoji li način za ulov količine i vrste riba koje su dopuštene i koje ribari žele uloviti?
Novinarke: Mirjana Srhoj, Sandra Pavković, Maja Vađić
Realizatorica: Petra Marotti

Fotos

Znanstveni krugoviZnanstveni krugovi

Rezensionen


Keine Bewertungen
EMPFEHLUNG
  • Wissen vor acht - Zukunft (2011)

    image
    Die Journalistin Anja Reschke hinterfragt zukunftsweisende Technologien und Erfindungen für die Gesellschaft von morgen. Unterstützt wird sie dabei von...
  • Infestation (2014)

    image
    From the kissing bug to the cane toad, the Asian carp to the army worm, invasive species increasingly threaten our forests, waterways, food supplies and cities....
  • Air Warriors (2014)

    image
    Die Doku-Serie „Air Warriors“ stellt Militärflugzeuge und ihre unterschiedlichen Eigenschaften vor.
  • 45 Min (2010)

    image
    Dokumentationsreihe, in der die Autoren des Senders jeweils einem konkreten gesellschaftlichen Thema auf den Grund gehen. Die Reihe zeigt dabei „die...
TOP-LISTEN

TvProfil verwendet Cookies, um die Benutzerfreundlichkeit und Funktionalität der Website zu verbessern. Weitere Informationen zu Cookies finden Sie hier: datenschutzerklärung.